Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking tussen Floria Collective en Yumeko

Nieuw: 'Bed to Boardroom' blouse

Floria Collective, bekend om haar moderne businesskleding met een sterke focus op duurzaamheid, transparantie en eerlijkheid, heeft de handen ineengeslagen met Yumeko, de pionier op het gebied van duurzaam beddengoed. Samen introduceren ze de 'Bed to Boardroom' blouse, een statementstuk dat in Nederland is geproduceerd van overgebleven materiaal. De blouse is gemaakt van Yumeko Katoen Tencel, dit is 40% Tencel™ met 60% biologisch katoen.

De naam 'Bed to Boardroom' weerspiegelt de unieke samenwerking tussen deze twee bewuste merken. Terwijl Yumeko de wereld van slapen verandert, zet Floria zich in om de zakelijke modewereld te revolutioneren en vrouwen weer impact te laten maken met hun outfit. Met de ambitie om dromen waar te maken, doorbreekt Floria de geheimzinnigheid rond de productie en deelt zij transparant de volledige productieketen – inclusief alle partners – via een QR-code in elk kledingstuk. Floria maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen; zelfs de knopen van de blouse zijn vervaardigd uit schelpen.

On-the-go business design
De blouse is ontworpen met de drukke, moderne professional in gedachten. Hij past perfect onder een pak voor een krachtige uitstraling in de boardroom, maar is net zo makkelijk te dragen in een casual outfit. De diagonale knooplijst en de lengte van de blouse zorgen ervoor dat je sowieso een statement maakt.

Van deadstock naar statement
De blouse is gemaakt van Katoen Tencel™, restmateriaal van een stof gebruikt voor Yumeko-beddengoed. Dit materiaal is niet alleen onvoorstelbaar zacht en soepel, maar ook bijzonder vochtabsorberend. Doordat de stof van restproducten uit de houtindustrie is gemaakt en 49% minder CO2-uitstoot en 71% minder water verbruikt dan bij traditionele katoenproductie, is de stof buitengewoon duurzaam te noemen.

Lokaal en sociaal geproduceerd
De blouse is lokaal geproduceerd in Nederland door sociaal confectieatelier Fabriek Fris, waar ervaren kledingmakers samenwerken met makers in opleiding. Fabriek Fris richt zich op het ontwikkelen van nieuwe talenten en het coachen van persoonlijke en werkgerelateerde vaardigheden. Fabriek Fris biedt mensen met een vluchtelingenachtergrond meer dan alleen werk, door een inclusieve omgeving te creëren waar iedereen welkom is voor een 'frisse' start.

Lancering en verkrijgbaarheid
De 'Bed to Boardroom' blouse is feestelijk gelanceerd op 2 oktober in Amsterdam en is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van Floria Collective, de SF pop-up in de Haarlemmerstraat 72 in Amsterdam, en bij retailpartners.

Voor meer informatie:
Yumeko
Herengracht 418 sous
1017 BZ Amsterdam
020 7549122
[email protected]
www.yumeko.nl

Floria Collective
[email protected]
www.floria-collective.com

Publicatiedatum: