Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselbossen starten grote crowdfundingactie voor meer bomen.

Dertig voedselbossen door heel het land zamelen vanaf nu een maand lang geld in. Hiervan worden tot eind november tienduizenden bomen en struiken aangeschaft en geplant. The Pollinators vragen met Treevember aandacht voor het belang van bomen en biodiversiteit.
November markeert het begin van het boomplantseizoen. Daarom hebben The Pollinators de maand omgedoopt tot Treevember. Deze maand staat volledig in het teken van bomen, met als doel de bewustwording over het belang van bomen, insecten, biodiversiteit en voedselbossen te vergroten.

Met de Treevember-campagne ondersteunen The Pollinators voedselbossen in Nederland via een landelijke crowdfundingactie. De opbrengsten hiervan worden gebruikt om tienduizenden bomen en struiken aan te schaffen. Treevember wordt mogelijk gemaakt met steun van Natuurhuisje en de Triodos Foundation.

Meer bomen, meer natuur - een duurzame landbouwtransitie
Voedselbossen zijn een unieke samensmelting van natuur en landbouw. Ze helpen de biodiversiteit en bodemgezondheid te herstellen. Ook produceren ze voedsel voor mens en dier. In het kader van de noodzakelijke landbouwtransitie, waarbij traditionele landbouwsystemen verschuiven naar duurzamere vormen, bieden voedselbossen een innovatieve en toekomstbestendige oplossing. In een tijd waarin de biodiversiteit onder druk staat, spelen voedselbossen een sleutelrol. Niet voor niets is het nationale doel om tegen 2030 in Nederland 1.000 hectare voedselbos te realiseren. The Pollinators zetten zich in om deze ambitie te ondersteunen.

Activiteiten tijdens Treevember
Treevember biedt de perfecte kans om zelf in actie te komen. Tijdens deze maand worden er tal van plant-evenementen georganiseerd. Daar kan men terecht om te helpen bij het aanplanten van bomen in voedselbossen. Daarnaast leer je tijdens evenementen van The Pollinators meer over biodiversiteit, voedselbossen en natuur. Deze activiteiten zijn een mooie gelegenheid om de wondere wereld der bomen te ontdekken, samen te werken met anderen en direct bij te dragen aan een groenere toekomst.

Voor meer informatie: www.treevember.nl

Publicatiedatum: