Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Initiatiefnemers burgerboerderij Flevopolder in 'Onze boerderij - als alles verandert' op NPO 1

In de vierde aflevering van 'Onze boerderij - als alles verandert' (20 oktober om 20:25 uur op NPO 1) zie je dat Diana en Arnold bezig zijn met het opzetten van een burgerboerderij, zodat iedereen leert waar hun voedsel vandaan komt. Veranderen, verplaatsen of stoppen. Het zijn thema's waar boeren nu meer dan ooit over na moeten denken. Diana en Arnold hebben de afslag van verandering gekozen. Ze zijn hard bezig met het verwezenlijken van hun droom: het opzetten van een burgerboerderij.

Zoektocht
Het tweetal gooit een paar jaar geleden het roer om en ze besluiten anders te willen boeren. Ze verruilen een groot gangbaar veebedrijf voor een biologische boerderij in de Flevopolder. Ze hebben melk- en vleeskoeien, een windmolen en zonnepanelen, doen aan natuurbeheer, ze maken zuivel, hebben een winkel en een groentetuin.

Hun grote missie is burgers weer leren waar hun voedsel vandaan komt en ze met elkaar verbinden op het boerenerf. Het is hard werken om alle ballen in de lucht te houden. Het is nog een zoektocht voor Arnold en Diana, want de keuze om op deze manier te boeren is niet zonder risico's. Maar diep van binnen voelen ze dat ze dit moeten doen.

Onze boerderij - als alles verandert zie je zondag 20 oktober om 20.25 uur op NPO 1.

Publicatiedatum: