Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-olijfolie in 'Paper Bottle' valt in de prijzen bij Sial Innovation

Sial Innovation is een wereldwijd observatorium voor foodinnovatie, dat in samenwerking met Protéines XTC om de twee jaar duizenden inzendingen van Sial-exposanten analyseert.

Over de hele wereld passen spelers in de voedingsindustrie zich aan om te voldoen aan de uitdagingen en verwachtingen van de moderne consument. Ze ontwikkelen innovatieve, gezondere producten met nieuwe ingrediënten en verpakkingen. Sial Paris beloont deze innovaties door een twintigtal awards uit te reiken, verdeeld over verschillende categorieën (zoals zuivelproducten, zeevruchten, diepvriesproducten, enzovoort). Daarnaast zijn er speciale prijzen, zoals de Own the Change Prize (CSR), de Start-up Prize en de Public Prize, waarvoor het Sial Paris-ecosysteem wordt uitgenodigd om te stemmen voor en tijdens de beurs. De editie van 2024 zal ook nieuwe speciale prijzen introduceren, zoals de Top 3 Landenprijs, die wordt toegekend aan landen met de meest innovatieve producten, en een Afrika-prijs. Als trendsetter biedt Sial Parijs bezoekers een uniek kijkje in de toekomst van de wereldvoeding door middel van een speciale ruimte op de beurs, waar producten uit de Sial Innovation-selectie worden getoond.

De Sial Innovation Gold, Silver en Bronze Grand Prizes, evenals de People's Choice Award en de Top 3 Country Award, zullen worden onthuld tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 19 oktober 2024 van 16.00 tot 18.00 uur op het SialTalks podium in Hal 5A.

Sial Innovation meldt dat waar de afgelopen vijftien jaar de nadruk lag op gezondheid, natuurlijkheid en ethiek, nu een nieuwe behoefte centraal staat: comfort. Het begrip 'sustainable pleasure' begint vorm aan te nemen, dat genieten combineert met eisen op het gebied van ecologie en welzijn. Deze dynamiek wordt bevestigd door de cijfers: meer dan 2.000 nieuwe producten werden dit jaar gepresenteerd door exposanten op Sial Innovation... die zich een groenere en aangenamere toekomst voorstellen.

1 bio-winnaar
Alleen in de categorie verpakkingen is een winnaar te vinden die actief is in de biologische branche. Het gaat om de 'Paper Bottle' waarin de biologische extra vierge olijfolie van de Griekse producent Enia Foods verpakt zit. De lanceerdatum van het product is januari 2023.

'In een markt zoals die van de olie, waar normen ongrijpbaar leken, schudt Aeons de gewoonten door elkaar en vervangt de glazen fles door een innovatieve verpakking: gemaakt van 94 gerecycled karton en met een speciale voering van voedselkwaliteit om de olijfolie in te bewaren. De verpakking ontworpen door het Griekse bedrijf heeft veel voordelen. De verpakking is 5 keer lichter dan glas en heeft een koolstofvoetafdruk die tot 6 keer kleiner is dan die van traditionele verpakkingen. Bovendien is het gemakkelijk te recyclen en behoudt het perfect de kwaliteiten van olijfolie.'

Over de Sial
Sial Paris, georganiseerd door Comexposium, is de grootste vakbeurs voor de voedingsindustrie ter wereld. Het is een business generator die elke twee jaar unieke inzichten geeft in trends en kansen in de sector. Het evenement maakt deel uit van het SIAL-netwerk, 's werelds grootste netwerk van voedsel- en drankbeurzen. Via elf regelmatige evenementen (Sial Parijs, SIAL Canada in Montreal en Toronto, Sial in China/ Shanghai en Shenzhen, Sial Interfood in Jakarta, SIAL in India/ New Delhi, Food & Drinks Malaysia by Sial à Kuala Lumpur, Gourmet Selection by Sial, Cheese and Dairy Products en Djazagro in Algiers) brengt het netwerk 17.000 exposanten en 700.000 professionals uit 205 landen samen. www.sialparis.com

Nederland op de Sial Paris 2024
Ongeveer 160 Nederlandse bedrijven zijn van 19 tot en met 23 oktober aanwezig op de Sial, waaronder in een Holland Paviljoen georganiseerd door Gielissen. Bekijk hier de exposantenlijst met de Nederlandse deelnemers.

Klik hier voor een overzicht van alle hoofdprijzen van Sial Innovation 2024.

Publicatiedatum: