Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winnaars winkelcompetitie Ekoplaza bekendgemaakt tijdens feestelijke uitreiking

Deze week vond bij Brouwerij Troost in Amsterdam de uitreiking plaats van de jaarlijkse winkelcompetitie van Ekoplaza. Tijdens dit evenement kwamen alle genomineerde winkels samen voor een feestelijke avond vol prijzen, gezelligheid en inspiratie, zo meldt de supermarktketen. "De competitie, waaraan winkels in verschillende categorieën deelnamen, heeft een positieve energie teweeggebracht, zowel in de winkels zelf als op het servicekantoor bij de afdelingen category management, marketing en formule."

Het startschot van de avond werd gegeven door Erik Does, algemeen directeur. Een warm welkom met positieve woorden over de competitie en de deelnemende winkel. Maar vooral over de teams achter de winkels die er voor zorgen dat de winkels goed scoren op diverse onderdelen. Formule manager Geert-Jan Smits en Jolien van den Berg van winkelbegeleiding presenteerden daarna de uitslagen van de winkelcompetitie. Mooie winkelfoto's werden getoond van de terechte winnaars.

In de competitie streden de winkels om de titel in diverse vers categorieën, waaronder groenten en fruit, brood en kaas. Deze prijzen werden uitgereikt door category managers Frank van Mourik, Hilde Weijs en Susanne van de Bogaard, die samen met leveranciers op pad gingen om de prestaties van de winkels te beoordelen. Met behulp van gedetailleerde checklists werden de versafdelingen objectief beoordeeld op criteria als assortiment, productpresentatie, winkelbeheer en service. Dit leidde tot de volgende winnaars:

  • Beste Groente en fruit afdeling: Ekoplaza Emmen
  • Beste Broodafdeling: Ekoplaza Eindhoven, kruisstraat
  • Beste Kaasafdeling: Ekoplaza Foodmarqt Bilderdijk

Naast de vers competitie was er ook een wedstrijd voor filialen en franchisenemers. Waar vorig jaar alleen filialen deelnamen, kregen dit jaar ook franchisenemers de kans om zich te meten in een eigen competitie. In de eerste ronde werden de filialen beoordeeld door rayonmanagers, gevolgd door een tweede ronde waarin winkels elkaar onderling beoordeelden. De uiteindelijke finalecheck werd gedaan door mysterieshopper Peter Wille van Retailconsult, die de winkels door de ogen van de consument beoordeelde.

De rayonwinnaars van de filialencompetitie waren Ekoplaza Arnhem, Bussum, Amsterdam AJ. Ernstraat en Amsterdam Haarlemmerstraat. Na de finale beoordeling kwam Ekoplaza Arnhem als beste Ekoplaza filiaal van 2024 uit de bus.

De franchisenemerscompetitie kende een extra dimensie: naast de reguliere beoordeling door winkelbegeleiders, werden de ondernemers ook uitgedaagd om een pitch te geven over drie belangrijke onderwerpen: lokale marketing, personeelsbeleid en lokale betrokkenheid. Deze inspirerende presentaties werden tijdens de uitreiking in compacte vorm getoond. Ekoplaza Leiden won de prijs voor de beste lokale betrokkenheid. Uiteindelijk kwam Ekoplaza Nijmegen Ziekerstraat als winnaar naar voren en werd uitgeroepen tot beste Ekoplaza franchise onderneming van 2024.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waar alle genomineerden de gelegenheid hadden om te genieten van elkaars gezelschap en hun succes te vieren.

Voor meer informatie:
Ekoplaza
De Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 313502
[email protected]
www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum: