Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische zoete aardappeloogst van start bij Duitse coöperatie

De nieuwe biologische zoete aardappeloogst van de Duitse coöperatie Reichenau-Gemüse is nu officieel aan de gang: biologische zoete aardappelen worden momenteel gerooid op het eiland Reichenau en in het naburige Bodanrück met behulp van de modernste rooitechnologie. De biologische zoete aardappelen worden geteeld op meer dan honderdtwintig hectare.

Ondanks de redelijk instabiele weersomstandigheden tijdens de groeifase verwacht Reichenau-Gemüse opnieuw een goede oogst en een uitstekende kwaliteit. Met ongeveer 3.000 ton zoete aardappelen wordt meer dan 60% van de Duitse zoete aardappelen in de Bodensee regio geteeld en via de coöperatie Reichenau-Gemüse op de markt gebracht.


Biologische zoete aardappelteler Benjamin Wagner

Dankzij ultramoderne opslagtechnologie is de producent er nu in geslaagd om dit trendy product voor een periode van 12 maanden op te slaan en op de markt te brengen. De zoete aardappelen uit het Bodenmeer worden aangeboden aan een breed scala van klanten in heel Duitsland en zijn bijzonder veelzijdig in hun gebruik.

Meer weten over de biologische zoete aardappelteelt op Reichenau eG? Klik hier voor het (Duitstalige) dubbelinterview met Christian Müller (adjunct-directeur van Reichenau eG) en biologische producent Benjamin Wagner.

Voor meer informatie:
Christian Müller, Adjunct-Directeur
Reichenau-Gemüse eG
Tel.: +49 7534 9200 31
[email protected]
www.reichenaugemuese.de

Publicatiedatum: