Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer plantaardige kook- en bakopties met Spaans plantaardig ei-alternatief Aquafaba Bio

Tholen - Sinds een aantal maanden is Aquafaba Bio van de Spaanse producent Casa Amella verkrijgbaar bij Udea. Aquafaba is een plantaardig ei-alternatief, afkomstig van het kookvocht van kikkererwten en biedt een veelzijdige oplossing. Het is inzetbaar voor alles waar je eiwit in gebruikt.

"Aquafaba is eenvoudig te gebruiken. Doe de hoeveelheid die je nodig hebt in een grote kom en klop het tot het gewenste schuim", vertelt Jan Jonckheere, die al 22 jaar in Spanje woont. Hij is sinds twee jaar werkzaam voor Casa Amella en is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de export. "Toen ik begon, exporteerde Casa Amella nog niets. Ik heb geholpen om de export op te starten. Aquafaba is een bijzonder product omdat er maar weinig bedrijven zijn die dit produceren."

Hij kwam op de Biobeurs afgelopen januari in contact met Udea, waarna het een aantal maanden later door de groothandel opgenomen werd. Jan geeft aan dat er nog wat werk aan de winkel is om de bekendheid van het Aquafaba Bio nog verder te vergroten. "In de retail merk ik dat mensen eigenlijk nog niet weten wat ze er mee kunnen. Het is een multi toepasbaar ingrediënt, je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in koekjes, broden, cakes, taarten en sauzen. In Frankrijk gebruiken ze het voor vegan hamburgers. En je kunt er cocktails mee maken. Verschillende cocktailbars werken al met onze Aquafaba Bio."

In Spanje is een grote markt voor kikkererwten, wat het tot een logische stap maakte voor Casa Amella om er mee aan de slag te gaan. Wat is de meerwaarde die Casa Amella biedt? "Het lijkt een product dat je ook eenvoudig zelf kunt produceren, maar daarbij kan je niet altijd dezelfde kwaliteit bieden. Ook is het filterproces lastig en wij bieden de Aquafaba gepasteuriseerd aan waardoor je het 3 jaar kunt bewaren. Na het openen blijft het nog zeven dagen goed in de koelkast. Je kunt het ook invriezen, dat verlengt de levensduur tot 3 maanden."

Jan kijkt met vertrouwen naar de toekomst. "We leveren Aquafaba Bio inmiddels al aan Bulgarije, Italië, Zweden, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Polen. Binnenkort komt daar Engeland bij. Het gaat niet om volle trucks, maar we merken dat het aantal bestellingen groeiende is. Zo verkopen we het ook meer en meer aan de industrie."

Voor meer informatie:
Jan Jonckheere
Casa Amella Bio Food, S.L.U.
Pol.Ind.Santa Maria
C. Narcís Monturiol, 48 Nau P
08271 Artés (Barcelona)
Tel: +34 93 830 08 68
Mobiel: +34 628 056 562
[email protected]
www.casaamella.com