Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Upcycling geheime 'ingrediënt' van Gili Masala Chai Elixer

Tholen - Gili presenteerde op de Vakbeurs Foodspecialiteiten de nieuwe Gili Masala Chai Elixer aan het publiek. "Het gaat om een drankje die geïnspireerd is op de rijke tradities van de Indiase cultuur. "In deze melange hebben we gember gecombineerd met kurkuma, kardemom, kaneel, steranijs, kruidnagel en zwarte thee. En hij is licht gezoet met panela. Dit is een ongeraffineeerde Colombiaanse suiker met een lage glycemische index", aan het woord is Enzo Mazza, die in de stand graag toelichting gaf over de verschillende non alcoholic drinks van Gili.

Upcycling
Het meest bijzondere aan dit drankje is dat Gili hiervoor gember en kurkuma uit andere elixers hergebruikt. "Het meest bijzondere aan dit drankje is dat we hiervoor gember en kurkuma 'upcyclen'. Deze ingrediënten zijn afkomstig van de productie van onze elixers. We gebruiken verse ingrediënten om onze sappen en extracten te maken en na het exraheren van het gember- en kurkumasap voor onze andere elixers, infuseren we deze al gebruikte ingrediënten 36 uur lang met het kruidenmengsel dat de basis vormt voor de Masala Chai Elixer. Hierdoor ontstaat een uniek en duurzaam product."

Enzo geeft aan dat de meeste Chai die momenteel op de markt verkrijgbaar is, als een kruidenmengsel geleverd wordt dat voor het serveren moet worden geïnfuseerd en gezeefd, of als gevriesdroogd poeder dat meestal 50-70% rijstpoeder, maltodextrose en suiker bevat. Met Gili Massala Chai meet je gewoon 3 centiliter af in een kopje en meng je het, warm of koud, met (plantaardige) melk of in een niet-alcoholische drank.

Authentieke awardwinnaar
Hij benadrukt dat het om een authentiek product gaat. "In India bestaat de bereiding van chai uit het laten trekken van specerijen in heet water om ze vervolgens te verwijderen en de resulterende infusie met melk te mengen. Gili Massala Chai is een authentieke kruideninfusie die zonder verdere stappen kan worden verdund."Dit drankje won in april op het Concours des Epicures de L'Epicerie Fine in Parijs een gouden medaille in de categorie 'warme dranken'.

Voor meer informatie:
Enzo Mazza
ROOT4YOU
Blarenberglaan 6
IZ Noord - zone C
2800 Mechelen (België)
+32 (0)494262505
[email protected]
www.gilidrinks.com