Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrijdag 8 november bijeenkomst in Zeewolde:

Van principes voor een gezonde bodem naar praktisch handelen

Duurzaam bodembeheer en aanpassingen aan klimaatverandering liggen in elkaar verlengde. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier in de praktijk, op een wijze die past de omstandigheden van jouw bedrijf? Dat zijn vragen waarover deelnemers van de bijeenkomst 'Van principes voor een gezonde bodem naar praktisch handelen' op vrijdag 8 november in Zeewolde met elkaar in gesprek gaan en meer over te weten gaan komen. Hoogleraar bodembiologie Rachel Creamer én expert uit de boerenpraktijk Anna Zwijnenburg nemen de deelnemers mee.

Tijdens de Soil Health Benchmarks workshop over Bodem en veerkracht in november 2023 kwam de behoefte aan kennis naar meer praktisch toepasbare maatregelen naar voren. Boeren, andere landgebruikers, onderzoekers en andere stakeholders bodembeheer deelden die behoefte. Tijdens deze bijeenkomst zal tegemoet worden gekomen aan die behoefte.

Het programma start om 9:00 uur en duurt tot 12:00, met inloop vanaf 8:30 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

Rachel Creamer (hoogleraar bodembiologie bij WUR en leider van Benchmarks) zal vertellen over:

  • De complexiteit van en interactie tussen alle bodemfuncties;
  • Welke maatregelen in welke omstandigheden helpen en hoe kun je de resultaten van deze maatregelen te monitoren. 'Helpt het wat ik doe?'

Vragen, discussie en koffiepauze

Na de pauze gaan de deelnemers het veld in om onder leiding van Anna Zwijnenburg (Van tafel naar kavel) de bodem waar te nemen en zal aandacht besteed worden aan de relatie bodem en klimaatmaatregelen met focus op toepassing groenbemesters, (gereduceerde) grondbewerking en waterbeheer. De organisatoren hopen op veel uitwisseling van ieders kennis en ervaring.

Adres: Wulpweg 6, 3897 LW Zeewolde. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Hemus in samenwerking met ERF BV en de EU projecten Soil Health Benchmarks en Climate Farm Demo.

Klik hier om aan te melden (graag voor 30 oktober).

Publicatiedatum: