Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking tussen Fairtrasa en Gebrs van Aarle

Marktintroductie van eerste Regenerative Organic Certified bananen in Nederland

Fairtrasa en Gebrs van Aarle kondigen de lancering van 's werelds eerste Regenerative Organic Certified® (ROC™) bananen uit Ecuador aan. "Deze introductie markeert een belangrijke mijlpaal in duurzame bananenteelt en is het bewijs van een gezamenlijke inspanning voor een duurzame toekomst", stellen ze. ROC™ bananen voldoen aan de hoogste standaard van ecologische en sociale duurzaamheid, het Regenerative Organic Certified keurmerk.

Het is een certificering die vereist dat de teler al biologisch en Fairtrade gecertificeerd is én daarbij nog net een extra stap zet. Geen enkele andere certificering voor regeneratieve landbouw legt zo'n sterke nadruk op biologische teeltprincipes om het land, water en alle betrokkenen op de plantage te beschermen tegen schadelijke industriële methoden en giftige chemicaliën.

Marjon van Aarle, Algemeen Directeur Gebrs van Aarle "Met de lancering van ROC™ bananen nodigen we AGF-specialisten uit om zich aan te sluiten bij een groep pioniers die streven naar een betere wereld. Met de verkoop van deze bananen kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst voor iedereen, waarbij we ook denken aan de voedselzekerheid en een gezonde leefomgeving voor toekomstige generaties."Regeneratief biologische bananenteelt concentreert zich op het herstel van de aardbodem, de bescherming van ecosystemen en het ondersteunen van lokale gemeenschappen door de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit te vergroten. Door o.a. geen grondbewerking toe te passen, gebruik te maken van zelfgemaakte compost, het planten van permanente bodembedekkers en het toepassen van gezelschapsbeplanting, is de grond van de Santa Monica bananenplantage nu 70% rijker aan organische stof en voedingsstoffen vergeleken met conventionele biologische landbouwgrond.

Het resultaat van bovenstaande is een stimulatie van CO2-opname en gezondere bananenplanten die beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en bananenziektes als Black Sigatoka. Regeneratief biologische bananenteelt biedt een realistische en duurzame oplossing op een moment waarop nog nooit eerder geziene stormen en periodes van droogte met toenemende frequentie oogsten verwoesten en klimaatverandering onvermijdelijk is.

De toewijding aan duurzaamheid gaat bij regeneratieve biologische landbouw verder dan alleen milieubewustzijn. De teler ontvangt een eerlijke prijs voor zijn bananen en de medewerkers een leefbaar loon, zodat ze voor hun families kunnen zorgen. Bovendien wordt er een werkomgeving gecreëerd die niet alleen veilig is, maar ook plezierig om in te werken.
Stephan Schoemaker, Sr. Accountmanager Fairtrasa Holland: "We zijn verheugd dat Gebrs van Aarle samen met ons het verschil wil maken en zich inzet voor een duurzame toekomst. Het aanbod van ROC™ bananen is nog uniek. Alleen de Zwitserse retailer Migros, voorloper op het gebied van een duurzaam productaanbod, verkoopt deze bananen in Europa. De Nederlandse AGF-specialist kan zich met de opname van ROC™ bananen dus écht onderscheiden."

Voor meer informatie:
Gebrs van Aarle
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
Tel.: +31 (0)73 5441919
[email protected]
www.gebrsvanaarle.eu

Álvaro de Mingo Castro
Fairtrasa
Tel: +34 637 144 856
[email protected]

Publicatiedatum: