Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 19 oktober:

Toekomst Zaaien in de Halsterse Beymoerpolder

Zaterdagmiddag 19 oktober 2024 kan iedereen komen Toekomst Zaaien. Het evenement wordt georganiseerd door Peet de Krom van biodynamische boerderij De Kromme Lepel samen met Land van Ons. Het vindt plaats op Land van Ons percelen in de Halsterse Beymoerpolder die sinds kort door De Kromme Lepel worden gepacht. Jong en oud mogen in een lange rij met de hand het graan zaaien, wintertarwe en wintergerst. Het belooft een hele leuke middag te worden.

Programma:

  • 13.30 uur: Welkom en uitleg door boer Peet de Krom.
  • 13.45 uur: Uitleg door Gerda Wiebenga over het ontstaan en doel van Toekomst Zaaien.
  • 14.00 uur: Oefenen van het met de hand zaaien van wintertarwe en wintergerst. Na uitleg door Peet oefenen we de zaaibeweging en de tred.
  • 14.45 uur: Koffie/thee met lekkers dat de deelnemers zelf mee mogen brengen. Tijdens de pauze geeft het percelenteam over het Land van Ons uitgebreid uitleg over doelstellingen, resultaten en visie.
  • 15.20 uur: Vervolg velden inzaaien en start van het inwerken van het gezaaide met een 2-span en een 3-span Belgische trekpaarden met 2 eggen.
  • 16.00 uur: Sluiting.
    Na afloop kan men van Peet praktische informatie krijgen over het toepassen van Regeneratieve Landbouw volgens Dietmar Näser, over biologisch-dynamische landbouw en over veganistisch telen. Dit geldt ook voor moestuiniers

Locatie: Land van Ons perceel Halsteren lange zandpad tegenover Waterstraat 34/36 recht naar beneden inrijden.

Goed om te weten: Het evenement gaat te allen tijde door. Er zal gelegenheid zijn om eventueel te schuilen voor wind en regen. Er zijn provisorische toiletvoorzieningen in het weidse landschap. Laarzen aanbevolen.

Voor meer informatie:
De Kromme Lepel
Laageinde 20
4614 PW Bergen op Zoom
0164 684257
[email protected]
www.dekrommelepel.nl

Publicatiedatum: