Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Positief verrast over de zoete volle smaak"

Pijnboompittenpasta maakt goede eerste indruk

Tholen - De nieuwe pijnboompittenpasta van Horizon kon vorige week op de Vakbeurs Foodspecialiteiten voor het eerst geproefd worden. "We hebben een heel mooie en fijne structuur weten te produceren. Het product heeft een mooie zoete herkenbare smaak. Over die zoetheid waren wij ook positief verrast en dit hoorden we ook vaak terug op de beurs", vertelt Klaas Hoving namens de in IJsselstein gevestigde producent Horizon Natuurvoeding B.V..

Geroosterde wortel met pijnboompitten pasta en opgeklopte feta

Klaas geeft aan dat de productontwikkeling best lang geduurd heeft. "We begonnen helemaal vanaf nul omdat het product nog niet echt op de markt verkrijgbaar is. Omdat we ook pijnboompitten in bulk verkopen, konden we snel schakelen. Dan komt de vraag: ga je het drogen, roosteren, fijn malen, grof malen? Na heel veel samples maken, proefsessies in combinatie met onze ervaring was na ongeveer een half jaar de juiste receptuur klaar. We produceren onze pijnboompittenpasta nu twee weken en hebben inmiddels de eerste orders uitgeleverd aan Odin en Udea."

De ontwikkeling van de receptuur is niet de enige uitdaging, benadrukt Klaas. "De grootste uitdaging zit in de vraag hoe de consument dit product gaat gebruiken. Om mensen te inspireren maakt Hester Prummel voor ons recepten op basis van de nieuwe producten. Zij is meteen voor ons aan de slag gegaan en de recepten met onze pijnboompittenpasta komen deze week op de website te staan."

Klaas is er van overtuigd dat ook dit product aan zal slaan net als alle eerdere introducties. "Deze pijnboompittenpasta is echt een toevoeging in het keukenkastje voor mensen die van koken en van lekker eten houden en biedt talloze mogelijkheden. Wij zullen mensen moeten inspireren om met het product aan de slag te gaan. Dat dit werkt, zien we bijvoorbeeld ook bij onze pistachenotenpasta."

De pasta zit in een potje van 175 gram. "De pijnboompittenpasta is net als de pistache- en pecannotenpasta een meer premium notenpasta. De kleine potjes vragen weinig schapruimte, deze pasta's zijn wel wat duurder dan onze andere zaden- en notenpasta's. Het zijn unieke varianten waarmee je mooie bakrecepten kunt ontwikkelen."

Klik hier voor suggesties voor recepten

Voor meer informatie:
Klaas Hoving
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20A
3401 VA IJsselstein
030 6887730
[email protected]
www.horizonnatuurvoeding.nl