Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Growers Packers introduceert zeewier op Fruit Attraction

"Een gezonde toevoeging aan het groenteschap"

Growers Packers introduceert dit jaar op de Fruit Attraction in Madrid een bijzondere nieuwe toevoeging aan hun assortiment: zeewier. Als Zeeuwse onderneming met een specialisatie in het jaarrond leveren van bessen en Conference peren, ziet Growers Packers het als hun missie om een groentesoort uit de zee meer aandacht te geven. Zeewier, met zijn unieke smaak en talloze gezondheidsvoordelen, verdient volgens het bedrijf een prominente plek in het groenteschap van de supermarkt.

Rick Luteijn, sales en procurement bij Growers Packers vertelt waarom zeewier zo'n belangrijke toevoeging is aan het assortiment en wat dit product kan betekenen voor de Nederlandse consument. "Als Zeeuwse onderneming voelen we een sterke band met de zee. Zeewier is een duurzaam product dat opkomt als een superfood, en we zien dat er steeds meer vraag is naar gezonde, natuurlijke producten, vooral onder vegetariërs en veganisten. Zeewier biedt een ongekend rijke smaak en zit boordevol voedingsstoffen. Het is rijk aan jodium, calcium, ijzer, en vitamines A, C, en K, en het bevat ook omega-3-vetzuren. Daarom verdient het echt een plek in het groenteschap van de supermarkt."

Op de vraag wat zeewier zo speciaal maakt ten opzichte van andere groenten, antwoordt Rick: "Zeewier is niet alleen een duurzame groente, maar het heeft ook een voedingswaarde die veel conventionele groenten overtreft. Het helpt bij de gezondheid van de schildklier door de hoge concentratie aan jodium, versterkt het immuunsysteem en kan zelfs helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Voor ons is zeewier niet zomaar een aanvulling, maar een essentieel product dat perfect aansluit bij de groeiende vraag naar voedzame, plantaardige voedingsmiddelen."

Algolesko zeewier: Premium biologisch zeewier uit de Atlantische Oceaan
Het zeewier dat Growers Packers aanbiedt, wordt onder de merknaam Algolesko op de markt gebracht. Dit product wordt op duurzame wijze geoogst in de zuivere wateren van de Atlantische Oceaan, meer specifiek langs de Franse kust in Bretagne. Dankzij de traditionele Japanse technieken waarmee het zeewier wordt bereid, behoudt het zijn authentieke en rijke smaak. Bovendien is Algolesko zeewier 100% biologisch gecertificeerd. Volgens Rick onderscheidt het zeewier zich op de volgende punten

  • Authentieke smaak: Het Wakame- en Kombu-zeewier van Algolesko wordt geoogst in de zuivere wateren van de Franse kust in Bretagne. Dankzij traditionele Japanse bereidingsmethoden behoudt het zeewier zijn volle en rijke smaak.
  • Gecertificeerd Biologisch: Het zeewier wordt geteeld in een van de schoonste delen van de Atlantische Oceaan en is 100% biologisch gecertificeerd.
  • Nutrient-Rich Superfood: Zeewier staat bekend als superfood en is geliefd bij vegetariërs en veganisten dankzij zijn uitzonderlijke voedingsprofiel, boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten.
  • Superieure Kwaliteit: Algolesko zeewier onderscheidt zich door zijn ongeëvenaarde smaak en kwaliteit, wat het een ideale toevoeging maakt aan diverse gerechten.

Rick benadrukt dat de toekomst van zeewier in het groenteschap ligt: "Met alle gezondheidsvoordelen die zeewier biedt, en de duurzame manier waarop het geteeld wordt, geloven we dat dit product een essentiële rol gaat spelen in het dieet van de toekomst. Op de beurs willen we onze bezoekers niet alleen laten proeven, maar hen ook overtuigen van de veelzijdigheid van zeewier. We kijken ernaar uit om met retailers in gesprek te gaan over hoe zeewier een prominente plek kan krijgen in hun assortiment."


Jacques en Rick Luteijn

Met deze introductie van zeewier toont Growers Packers niet alleen hun toewijding aan innovatie en duurzaamheid, maar ook hun wil om mee te bewegen met de veranderende vraag naar gezonde, plantaardige producten. Tijdens de beurs nodigt Growers Packers alle geïnteresseerden uit om langs te komen op stand E10 in Hal 6 om dit product zelf te proeven en overtuigd te raken van de meerwaarde van zeewier.

Voor meer informatie:
Rick Luteijn
Growers Packers
+31 (0)6 19327557
[email protected]
https://growerspackers.com/
https://seaweedandmore.com/

Publicatiedatum: