Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bio-maaltijden voor de jongste eters

Ella's Kitchen introduceert een nieuwe reeks maaltijden die speciaal zijn ontwikkeld om de smaakpapillen van de jongste eters te prikkelen en hen te ondersteunen in het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. De maaltijden, boordevol groenten en textuur, zijn ontworpen om baby's van 6 tot 10 maanden te helpen een levenslange liefde voor goed eten te ontwikkelen.

Met smaken als 'milde chili con carne met paprika' (7+) en 'kipkerrie met sperziebonen en kokos' (10+) wil Ella's Kitchen hen een smaakvolle en gezonde introductie in de wereld van voeding bieden. Verder wordt het assortiment uitgebreid met: spaghetti bolognese met kaas (7+), kiplekkere ovenschotel met tijm (8+), ovenschotel met rundvlees en kaneel (10+) en spaghetti bolognese met kaas (10+).

De zes nieuwe maaltijden zijn geschikt voor kleintjes van 6+, 7+, 8+ en 10+ maanden oud en vanaf nu verkrijgbaar vanaf € 2,49 bij Jumbo, Albert Heijn, Plus en Hoogvliet. De maaltijden vormen een mooie aanvulling op het Ella's Kitchen assortiment van smoothies, snacks en groente- en fruithapjes.

Het belang van proeven
De cijfers liegen er niet om: 95% van de kinderen eet te weinig groente en één op de acht kinderen in Nederland heeft momenteel overgewicht. Zorgwekkende statistieken die het belang van vroegtijdige gezonde eetgewoonten benadrukken. De Voedingsjuf, Niky Steendam Jobse, erkent dit: "De eerste 1000 dagen vanaf de conceptie ontwikkelen kinderen hun smaakvoorkeuren. Baby's hebben van nature een voorkeur voor zoet en vet. Groente is dit doorgaans niet. Daarom is het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met zoveel mogelijk smaken en structuren. Onderzoek toont aan dat kinderen groenten die ze als baby leren eten, later ook lusten. Soms hebben kinderen wel 10 tot 15 keer nodig om smaken en structuren te leren waarderen. Zo wordt hun smaakgeheugen gevormd. Het eten van voldoende groente is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Hiermee kun je niet vroeg genoeg beginnen."

Voor toekomstige kleine 'foodies'
Met de nieuwe maaltijden ondersteunt Ella's Kitchen ouders en verzorgers bij het introduceren van verschillende smaken en texturen, waardoor kinderen op een speelse en gezonde manier vertrouwd raken met voeding. De producten zijn gemaakt van natuurlijke, biologische ingrediënten en zonder toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen, wat zorgt voor een pure en voedzame eetervaring. Voor meer advies en tips kunnen ouders terecht bij de Kleine Foodies Club.

Voor meer informatie:
Camps Food BV
Ginnekenweg 284
4835 NK Breda
088 3444555
[email protected]
www.campsfood.nl
www.ellaskitchen.nl

Publicatiedatum: