Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nick Bakelaar, Spot:

"Egyptische zoete aardappelen gestabiliseerd in volumes, aanvoer en prijs"

Tholen - Het seizoen voor zoete aardappels in Egypte is momenteel in volle gang. "Het begon met een turbulente start met een overvolle markt en kelderende prijzen zoals we ieder jaar weer zien, maar de situatie is inmiddels gestabiliseerd in zowel volumes, aanvoer en prijs. Dit is eerder dan we vorig jaar zagen", vertelt Nick Bakelaar van Spot. "De stabiele aanvoer vanuit Egypte met goede kwaliteit zoete aardappels, zowel conventioneel als biologisch is momenteel een groot pluspunt. Deze aanvoer kunnen wij ook vasthouden tot en met maart. Alle maten zijn beschikbaar van S t/m XL."

"In november verwachten we ook onze eerste containers met zoete aardappels uit Amerika. De verwachtingen voor het seizoen met de Amerikaanse zoete aardappels is dat het vergelijkbaar zal zijn met dat van 2024. De orkaan Helene die voor een ravage zorgt in voornamelijk het westelijke gedeelte van North Carolina zal géén problemen geven voor de gebieden waar de telers zijn zoals het er nu naar uitziet."

"Wel verwachten we dat er meer vraag zal zijn naar zoete aardappels in die regio's en zal de beschikbaarheid voor export de grootste uitdaging worden komend seizoen. Ook de havenstaking in de haven in Amerika zorgt voor de nodige vertragingen die later dit jaar gevolgen kunnen hebben."

"Verder is ook het Portugese seizoen gestart. Momenteel zijn we aan het oogsten. Hierbij gezegd hebbende is er al een beperkte beschikbaarheid aan zoete aardappels op de markt. Momenteel hebben wij ook de paars- en witvlezige zoete aardappels beschikbaar vanuit Portugal, wat een mooie aanvulling is op ons assortiment en veelzijdige keuze biedt voor onze klanten. Zeker met de feestdagen op komst zijn deze kleuren een mooie versiering op je bord", besluit Nick.

Voor meer informatie:
Nick Bakelaar
Spot
ABC Westland 128
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 (0)174 47 9232
[email protected]
www.spot.farm