Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koffieassortiment van Simon Lévelt is 100% biologisch

Simon Lévelt kondigt aan dat het volledige koffieassortiment 100% biologisch is. "Deze mijlpaal weerspiegelt onze inzet voor duurzaamheid en het wereldwijd ondersteunen van koffieboeren in hun transitie naar biologische teelt", zo meldt het bedrijf.

Colombia – Conversie naar biologisch
"Het pad naar 100% biologische koffie begon met een vastberaden commitment om de kwaliteit van ons product te verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Wij geloven dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Daarom zijn wij jaren geleden begonnen met het intensief samenwerken met koffieboeren in diverse regio's, waaronder de Santa Maria-regio in Colombia. In samenwerking met The Coffee Quest hebben wij boeren ondersteund met eerlijke prijzen, training en uitgebreide workshops. Deze inspanningen hebben geleid tot significante verbeteringen in zowel de productieprocessen als de uiteindelijke koffiekwaliteit. Simon Lévelt koopt jaarlijks 10.000 kilo koffie in via The Coffee Quest, wat bijdraagt aan een duurzamere koffieketen."

"Omgerekend gaat dat om circa 1,4 miljoen kopjes koffie van onze zeer aromatische medium roast koffie La Victoria Huila Colombia. Koffieboeren die deelnemen aan de programma's hebben niet alleen geleerd hoe ze biologisch kunnen telen, maar ook hoe zij hun land op een duurzame manier kunnen beheren. Door middel van innovatieve technieken zoals natuurlijke waterfiltersystemen, composthopen en het gebruik van eco washers, hebben deze boeren hun ecologische voetafdruk aanzienlijk kunnen verkleinen. Bovendien werden de boeren voorzien van stekjes van inheemse bomen die helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit, het verminderen van erosie en het blokkeren van chemische bestrijdingsmiddelen van naburige boerderijen. Al deze inspanningen dragen bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, waterverbruik en het verbeteren van de bodemkwaliteit."

Brazilië – Klimaatneutraal produceren
"Een ander mooi project is onze samenwerking met de Dutra familie uit Brazilië, waarmee we een gezamenlijke commitment zijn aangegaan om de productie en verwerking van de koffie op de plantage volledig klimaatneutraal te realiseren. Fazendas Dutra is al volledig biologisch en produceert zonder chemische uitstoot, maar naast hun biologische certificaat hebben zij de ambitie om ook een CO2neutraal certificaat te behalen. Met een investering van Simon Lévelt, die garant staat voor een koffieafname ter waarde van 4 miljoen euro, zijn we goed op weg om dit klimaatneutrale doel van Fazendas Dutra te bereiken, mogelijk al tegen het einde van dit jaar."

"Door deze investering heeft Fazendas Dutra ecologische machines kunnen aanschaffen die het waterverbruik minimaliseren. Daarnaast hebben ze zonnepanelen kunnen installeren om volledig op zonne-energie te kunnen werken. Simon Lévelt is blij met deze manier van financiering. Dit stelt ons in staat om bij te dragen aan een schonere en veiligere werkomgeving voor de koffieboeren en helpt bij het bevorderen van duurzame productie. Momenteel zijn onze Yellow Bourbon en Fazendas Dutra koffies afkomstig van deze koffieplantage."

100% biologisch koffieassortiment, geproduceerd in balans met mens en natuur
"Dankzij deze inspanningen kunnen we nu met trots zeggen dat al onze koffiesoorten biologisch gecertificeerd zijn. Onze reis eindigt hier echter niet. We zijn vastbesloten om onze toewijding aan duurzaamheid verder uit te breiden. Ons doel is om binnenkort ook een 100% biologisch theeassortiment aan te kunnen bieden (deze is momenteel voor 95% biologisch; naar verwachting zal deze begin 2025 ook volledig biologisch zijn). Met deze mijlpaal blijven we trouw aan onze missie om de wereld een beetje groener en duurzamer te maken, kopje voor kopje."

Voor meer informatie:
Simon Lévelt
[email protected]
www.simonlevelt.nl

Publicatiedatum: