Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Allerlei nieuwe producten gepresenteerd

Fotoreportage: Gevarieerd biologisch aanbod op Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024

Tholen - Op de laatste dag van september en de eerste dag van oktober heeft een nieuwe editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten plaatsgevonden in Houten. Twee dagen lang presenteerden ruim 300 exposanten producten en diensten aan ondernemers, werknemers en inkopers van versspeciaalzaken en horeca. Deze branches zijn de kweekvijver voor nieuwe producten die niet in supermarkten te vinden zijn. Foodspeciaalzaken richten zich immers op mensen die zichzelf en hun omgeving graag verwennen met lekkere producten als alternatief voor een avondje uit.

Biojournaal maakte een rondje langs de Skal-gecertificeerde exposanten. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Een deel van de bio-exposanten: Pineut, Blue Olive, De Wijndragers (Van Ton) en Bommel & Bommel delikatessen

De openingstijden van de beurs waren dit jaar aangepast. Voorheen duurde de eerste beursdag van 13:00 tot 22:00 uur. Dit keer opende de beurs een uurtje later. De tweede dag is ingekort naar 10:00 tot 19:00 uur. Direct na afloop van de beurs spreekt de organisatie over 'opnieuw een groot succes, met een recordaantal merken en producten die werden gepresenteerd. Met een recordaantal bezoekers overtrof deze editie alle verwachtingen. De vakbeurs blijft groeien en biedt steeds meer mogelijkheden om nieuwe producten, smaken en trends te ontdekken'.

The English Tea Shop (De Eng BV), Schulp Vruchtensappen, Gkazas Olijfolie en de Vlielander Kaasbunker

De bio-exposanten presenteerden allerlei nieuwe producten aan het toegestroomde publiek. Zo kon men proeven van Wytske's biologische witschimmelkaas, pijnboompittenpasta, 'chocolate wonders', een nieuwe waterbuffelkaas en cranberry-ginger shotje. Andere nieuwe producten die in de fotoreportage terugkomen zijn: een matcha tea set, een advent kalender met biologische glutenvrije lekkernijen, een Demeter 12 kilo-kaas, Krachtsap Gember en een kaas met pijnboompitjes (Pinoli).

Stuk voor stuk producten die volgens de ondernemers zeker een plekje in het schap van de speciaalzaken verdienen. Ook was er volop inspiratie voor de feestdagen, zo waren er diverse adventskalenders gevuld met bio-producten te zien. Op het plein van Voets Specialiteiten presenteerden een flink aantal leveranciers zichzelf weer aan het publiek. Daar waren net als tijdens eerdere edities ook diverse biologische producten te vinden.

De stands van John Altman, Vandersterre (Bastiaansen Bio kaas), Horizon en Goodfoods

Tot de debutanten behoorden onder meer Blue Olive, Horizon en Fervena. Duidelijk werd weer dat waar het ene bedrijf juist investeert in een groter biologisch aanbod, de andere exposant juist hardop twijfelt over het nut van het behouden van de Skal-certificering. Jelmer Daniƫls, Goodfoods, was na het debuut van vorig jaar weer van de partij: "De eerste deelname vorig jaar bleek zeker voor herhaling vatbaar. Dit is een prettige beurs om onze markt verder uit te breiden."

De volgende editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt plaats op 29 en 30 september 2025.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.