Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzamer met nieuwe hygiëneartikelen

Door hygiëneartikelen af te nemen bij Wiltec, is het verbruik van zeep en papier drastisch verminderd en werken de medewerkers van Udea duurzamer. Daarbij is de hygiëne verder toegenomen wat zorgt voor een nog hogere kwaliteit. Dit alles past binnen de duurzame ambities van Udea en levert tevens ook nog eens een mooie kostenbesparing op.

"Duurzaamheid is voor ons geen marketingterm", verduidelijkt Bart Willems, manager supply chain bij Udea. "Ons pand is bijvoorbeeld Breeam gecertificeerd, onze producten zitten in milieuvriendelijkere verpakkingen en ons transport wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Economie en ecologie moeten in goede balans zijn. We onderscheiden ons door vast te houden aan onze waardes en zoeken partnerships op."

De vraag
Udea was al klant van Wiltec. Wiltec levert veiligheidsschoenen, kleding, handschoenen, zakmessen en BHV-artikelen aan het Veghelse bedrijf. "Toen onze leverancier geen hygiënepapier meer kon leveren voor de dispensers die we hadden hangen, hebben we naar een alternatief gezocht", legt Bart uit. "We kwamen uit bij Wiltec. We zijn daar heel goed geadviseerd." Een van de specialisten van Wiltec deed bij Udea eerst een audit. "We hebben gekeken naar de systemen die zij gebruikten, naar leveranciers en het aantal medewerkers. Daarna hebben we berekend hoeveel Udea kon besparen. Zowel in verbruik als in geld", vertelt Aron Evers van Wiltec. "Onze calculaties zijn altijd open en transparant op basis van de daadwerkelijke afnames die de klant op dat moment op jaarbasis verbruikt."

De oplossing
255 oude dispensers zijn gratis en geruisloos vervangen door dispensers van Tork. Daarnaast neemt Udea foam zeep, luchtverfrissers, hygiënepapier (wc-papier en doekjes om handen mee te drogen) en non-woven poetsdoeken af. Bart geeft aan enthousiast te zijn over de producten. "We beschikken nu over een hoogwaardige kwaliteit voor een nette prijs en daar zijn we heel blij mee."

De vooruitgang
De rollen toiletpapier zijn vervangen door papier per stuk. Dat zorgt ervoor dat het verbruik is verminderd. Ook het vervangen is praktischer geworden. De zeepdispensers die nu bij Udea hangen, zijn zo ingesteld dat er minder zeep wordt verspild. Voorheen haalde Udea 1000 doseringen uit een fles, nu is dat 2500. "En de doekjes om je handen mee af te drogen, zijn relatief klein, maar drogen wel heel goed. Ze zuigen vocht aan, waardoor het doekje krimpt en we minder afvalvolume hebben." Doordat er minder papier en zeep wordt verspild en het verbruik is gereduceerd, heeft Udea minder kosten.

De kwaliteit van hygiëne bij Udea is verder verhoogd. Aron legt uit: "Er is geen contrabesmetting mogelijk bij het gebruik van losse doekjes. Doordat de zeepdispensers een sensor hebben, is het niet langer nodig deze aan te raken. Dat zorgt tevens voor een betere hygiëne." Het overstappen naar Tork heeft ook duurzame voordelen. "Papieren doekjes hebben geen wasprogramma nodig en er is minder transport nodig", analyseert Aron. "De gebruikte doekjes kun je ook inzamelen, zodat deze gerecycled kunnen worden naar toiletpapier." Udea gaat daar ook mee starten. Bart: "We zijn op het moment aan het onderzoeken hoe we dat het beste kunnen uitrollen."

Wiltec heeft de artikelen voor Udea op voorraad liggen, zodat het Veghelse bedrijf nooit misgrijpt. "We hebben bij ons een kleine voorraad staan en als die dreigt op te raken, gaat er automatisch een bestelling uit", zegt Bart. "We moeten natuurlijk voorkomen dat iemand zonder papier komt te zitten."

De vooruitgang in feiten

  • Minder verspilling van zeep en papier
  • Duurzame keuze
  • Hygiëne verhogende werking
  • Kostenbesparing
  • Altijd de beschikking over de juiste artikelen

Bron: Wiltec

Publicatiedatum: