Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eduardo Cuoco van IFOAM Organics Europe

"Europese Rekenkamer benadrukt de noodzaak van een langetermijnvisie voor biologisch"

Ook bij IFOAM Organics Europe hebben ze met veel interesse het speciale verslag van de Europese Rekenkamer over biologische landbouw in de EU 'Gaps and inconsistencies hamper the success of the policy' gelezen. Directeur Eduardo Cuoco van IFOAM Organics Europe reageerde afgelopen maandag tijdens het event rond EU Organic Day als volgt: "Ik wil wijzen op een verslag van de Europese Rekenkamer dat op het juiste moment komt en waarin wordt aanbevolen dat de Commissie, om de EU-biologische sector te ontwikkelen, milieu- en marktdoelstellingen beter in de GLB-steun moet integreren en de middelen voor de periode na 2027 beter moet richten. In het verslag wordt ook aanbevolen om de strategische aanpak van de EU voor biologisch te verbeteren door een langetermijnvisie voor de sector te definiƫren - na 2030."

Hoewel het 'Organic Action Plan' EU-initiatieven ondersteunt om de markt en de vraag naar biologische producten te vergroten, is er volgens IFOAM Organics Europe nog veel werk aan de winkel. Uit het speciale verslag van de Europese Rekenkamer over biologische landbouw in de EU: 'Gaps and inconsistencies hamper the success of the policy', blijkt dat er veel mogelijkheden zijn om de financiering van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) beter te gebruiken om de positie van boeren in de waardeketen te versterken en biologisch verder te ontwikkelen.

"Het rapport beveelt de Europese Commissie aan om milieu- en marktdoelstellingen beter te integreren in de steun van het GLB en de middelen voor de periode na 2027 beter te richten op de ontwikkeling van de biologische sector. De visie van de Rekenkamer komt overeen met de aanbevelingen in de strategische dialoog, waarin wordt gevraagd ervoor te zorgen dat landbouwers die meer milieu- en sociale voordelen bieden, worden beloond. De Rekenkamer roept de Commissie ook op om de strategische aanpak van de EU voor de biologische sector te verbeteren door een langetermijnvisie voor de sector na 2030 te definiƫren. Het bieden van stabiliteit en vooruitzichten aan boeren is essentieel, en we zijn bereid om onze expertise in te zetten om deze aanbevelingen in de komende visie voor voedsel en landbouw aan de orde te stellen", aldus Eduard Cuoco.

Klik hier voor meer informatie over het rapport.

Publicatiedatum: