Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer variatie in klinisch ziektebeeld bij blauwtong onder schapen

De uitbraak van blauwtong in 2024 kent meer variatie in het klinische ziektebeeld ten opzichte van 2023, meldt AgriHolland. Bij pathologisch onderzoek worden vergelijkbare weefselafwijkingen aangetoond als in 2023, echter de mate van aantasting varieert sterk. Royal GD adviseert schapenhouders om alert te zijn op co-infecties met andere kiemen en deze adequaat te behandelen. De waargenomen grotere variatie vraagt om meer maatwerk van de dierenarts in het kader van de in te stellen behandeling van schapen met blauwtong.

Royal GD stelde in 2023 samen met de faculteit Diergeneeskunde en de Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk het 'Afwegingskader voor behandelingsperspectief van schapen met blauwtong serotype 3' op. Dat gebeurde op basis van klinische, pathologische bevindingen en pathofysiologische achtergrond van blauwtong. Aanvullend hierop heeft de apotheek van de faculteit Diergeneeskunde een toelichting gegeven op alternatieve pijnstilling bij schapen met blauwtong.

Lees verder op: AgriHolland

Publicatiedatum: