Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SPNA benoemt Teun de Jong tot nieuwe voorzitter

SPNA heeft Teun de Jong benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij neemt de voorzittershamer over van Aaltje Rispens.

De Jong is akkerbouwer en komt uit St. Annaparochie. Hij heeft een ruime bestuurlijke ervaring. Hij was in het verleden onder andere commissaris bij HZPC en voorzitter van kenniscoöperatie Niscoo. Vanaf 2009 tot 1 juli jongstleden was hij voorzitter van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. De Jong is formeel gezien de eerste voorzitter van Raad van Toezicht omdat SPNA recent de bestuursstructuur wijzigde van een stichtingsbestuur naar een Raad van Toezicht. SPNA wijzigde dit om sneller invulling te kunnen geven aan ontwikkelingen in de sector.

Opvolger van Aaltje Rispens
De Jong nam de voorzittershamer over van Aaltje Rispens. Zij is bijna 8 jaar voorzitter van het stichtingsbestuur van SPNA geweest en haar termijn zat er bijna op. Dit gecombineerd met de andere rol vanuit de Raad van Toezicht was voor haar een goed moment om terug te treden. Ook bestuurslid Ruud Sunder is op 1 juli statutair afgetreden als bestuurslid.

SPNA
Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw is de onderzoeksinstelling voor de akkerbouw op de Noordelijke klei. SPNA beschikt over twee proefboerderijen. Proefboerderij Kollumerwaard te Munnekezijl is vooral gericht op praktijkonderzoek op het gebied van (poot)aardappelen en zaaiuien. Proefboerderij Ebelsheerd te Nieuw Beerta ligt in het Oldambt. Het praktijkonderzoek op dit bedrijf is vooral gericht op granen, koolzaad, zaaiuien en suikerbieten. Op beide proefboerderijen vindt zowel gangbare als biologische teelt plaats.

Voor meer informatie: www.spna.nl

Publicatiedatum: