Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bastiaansen introduceert Demeter 12 kilo kaas

"Hiermee kunnen we alle Demetermelk echt tot waarde brengen"

Tholen – De nationale Demeter weken staan weer voor de deur (week 40 en 41); het moment om de nieuwe Bastiaansen Demeter 12 kilo te introduceren. "De kaas is vanaf week 40 in alle Odin winkels te verkrijgen en de verwachting is dat we snel kunnen uitbreiden naar meer winkelpunten. Er is steeds meer vraag naar goede doorgerijpte kazen en daaraan voldoen we zeker met deze kaas", vertelt Marja Bastiaansen.

Waar ze voorheen onder het merk Bastiaansen enkel Demeter 5 kilo kaas verkochten, introduceren ze nu Demeter 12 kilo kaas in de leeftijden: Jong, Jong Belegen en Pikant. Marja: "De keuze voor een 12 kilo is eigenlijk logisch. Door het grotere volume droogt kaas minder in, rijpt hij anders en ontstaat een erg lekkere kaas."

De hoogwaardige Demeter melk werd in het verleden soms afgewaardeerd tot biologische melk. Dat is dankzij deze introductie verleden tijd, benadrukt Marja. "We zijn er in geslaagd om alle Demetermelk, die we apart collecteren binnen de coöperatie Rouveen Kaasspecialiteiten, ook daadwerkelijk tot Demeter kaas te verwerken. Zo kunnen we de Demetermelk echt tot waarde brengen. Een heel mooie ontwikkeling. De boeren doen immers hun uiterste best om biodynamische melk te produceren, het is fijn dat deze melk met een product als dit op de juiste plek terecht komt. En Odin heeft hiermee weer een mooi onderscheidend product voor in het assortiment."

Demeter boeren
De Demeter melk, die gebruikt wordt voor de Bastiaansen kazen is afkomstig van de boerderijen van familie Gerritsma-Smink, familie Van Dam, familie Deinum en familie Peenstra. De familie Gerritsma-Smink in Elahuizen was op zoek naar een vorm van landbouw die bij ze past, waarbij alle elementen in balans zijn en daar past Demeter perfect bij. Sytse Gerritsma vertelt: "Het draait om het geheel, de holistische denkwijze spreekt ons aan. Hoe ga je om met moeder aarde, de persoonlijke belangen en behoeftes en de integriteit van het dier? Een bedrijf dat het in al die aspecten goed weet te doen; dat is voor mij het ideale Demeterbedrijf. Als er een aspect wegvalt, klopt het verhaal al niet. Stel je hebt een heel mooi ideaal, maar er wordt geen geld verdient, dan stopt het ideaal bij jou."

De familie Gerritsma-Smink

Sytse geeft aan dat ze sinds de overstap naar Demeter in 2015 de biodynamische melk al aan Rouveen leveren. "Daar was vraag naar biodynamische melk. In heel veel gevallen wordt de melk opgehaald en stopt het verhaal. Dat vind ik best wel zonde. Op de 4 kilo Demeter kaas van Bastiaansen prijkt al jaren onze dochter. Heel leuk, dat geeft een extra connectie met het eindproduct. Fijn om hierin mee te mogen denken. De introductie van deze 12 kilo Demeter-kaas is ook zo'n mooie stap, aangezien we nu zeker weten dat onze biodynamische melk verwerkt wordt tot een Demeter kaas."

Voor meer informatie:
Marja Bastiaansen
Vandersterre
Duitslandweg 9-11
2411 NT Bodegraven
06 13251752
[email protected]
www.bastiaansen-bio.com