Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Opendagenseizoen' Warmonderhof start met informatiedag op 24 oktober

Een landbouwschool waar je de kneepjes van het vak van biologische en biologisch-dynamische landbouw leert. Dat is Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Jongeren die houden van buiten werken, van een kleine school met veel persoonlijke aandacht, zijn op Warmonderhof aan het goede adres. Het opendagenseizoen wordt komende maand geopend op donderdag 24 oktober, met een informatieochtend voor jongeren.

Op Warmonderhof krijgen jongeren de kennis en de praktijkervaring aangereikt om samen met hun medestudenten met veel plezier te bouwen aan de landbouw van de toekomst. Want die landbouw gaat anders worden. Natuurinclusieve landbouw, kringlooplandbouw, stikstofuitstoot, grondgebondenheid, koolstofvastlegging; het zijn allemaal onderwerpen die hoog op de landbouwagenda staan. Bij Warmonderhof hebben ze de kennis om nieuwe boeren voor te bereiden op deze verandering. Want de roep om groene veranderaars is groot; er is behoefte aan mensen met de innovatiekracht en de knowhow die nodig zijn om de landbouw van de toekomst te dragen en vorm te geven.

Niet uit boerenfamilie afkomstig
Je hoeft allang niet meer van een boerenfamilie afkomstig te zijn om te kiezen voor een toekomst in de landbouw. De nieuwe eigendomsconstructies van land, en de vernieuwende vormen van gemeenschapslandbouw en de korte keten die zijn ontwikkeld binnen de biologische en biologisch-dynamische sector, maken andere pachtconstructies en dienstverbanden mogelijk.

Bovendien is landbouw veel meer dan alleen boer worden. Werken in de agrarische sector in Nederland kan op vele manieren: als agrarisch ondernemer of bedrijfsleider, als adviseur, in de voedselverwerking, zadenteelt, zorglandbouw en het agrarisch natuurbeheer. Een keuze voor Warmonderhof is dus een keuze voor duurzaam en toekomstbestendig.

Wonen-werken-leren
Het bewezen onderwijsconcept van wonen, werken en leren zorgt dat jongeren in no-time een echte vakexpert worden in de biodynamische landbouw. Voor dit wonen-werken-leren-concept werkt Aeres MBO Dronten Warmonderhof nauw samen met Stichting Warmonderhof, die één van de oudste en grootste biologisch-dynamische boerderijen van het land exploiteert: Warmonderhofstede. Hier hebben ze bijna tachtig jaar ervaring met biologisch-dynamische en biologische landbouw; een goudmijn om het vak te leren aan de basis. Daardoor vinden we de afgestudeerde studenten van Warmonderhof overal ter wereld in de meest uiteenlopende beroepen.

Programma informatieochtend voor jongeren
De informatieochtend is een korte, prettige kennismaking met het wonen, werken en leren op Warmonderhof. Jongeren en hun ouders/verzorgers krijgen een rondleiding langs de landerijen van Warmonderhof waar studenten elke dag werken in de tuinbouw, akkerbouw en melkveehouderij. Ze nemen een kijkje op de woonderij en ontvangen informatie over de verschillende opleidingen die ze op Warmonderhof kunnen volgen. Er zijn medewerkers van school, boerderij en woonderij aanwezig die antwoord kunnen geven op alle vragen.

Middagprogramma voor volwassenen
Enkele opleidingen worden ook in een BBL-variant aangeboden voor volwassenen die hun carrière een switch willen geven in twee jaar tijd. Zij combineren één dag theorie op school met twee dagen per week praktijk op een biologische of biodynamische boerderij elders in het land. Volwassenen die hierin zijn geïnteresseerd, kunnen zich aanmelden voor de informatiemiddag op donderdag 24 oktober.

Aanmelden noodzakelijk
Degenen die voor zichzelf een groene toekomst zien weggelegd en die zich aangesproken voelen door de roep om enthousiaste werkers in de biologische en biologisch-dynamische landbouw, zijn van harte uitgenodigd om naar de informatiedag te komen op 24 oktober. Aanmelden kan via de opendagpagina.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Publicatiedatum: