Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biohuis:

‘Ook dit kabinet zet in op Biologisch Actieplan’

Biohuis is voorzichtig positief over het feit dat het kabinet grotendeels het budget voor het 'Actieplan – Groei van biologische productie en consumptie' van de Rijksoverheid in stand houdt, ondanks een beperkte korting van 2%. Dit laat zien dat het kabinet de rol van biologische landbouw en de inspanningen van biologische boeren en tuinders blijft erkennen. Het overeind houden van dit budget biedt kansen voor bestaande en toekomstige biologische boeren en tuinders om hun duurzame werkwijze verder te versterken en uit te breiden.

Biohuis reageerde eerder uitgebreid op het regeerprogramma dat het kabinet Schoof vrijdag 13 september presenteerde. Het versterken en uitbreiden van duurzame en biologische landbouw vraagt een langetermijnvisie en concrete maatregelen die ondernemers helpen met groeien en bijdragen aan een duurzame landbouwtoekomst. Het programma van het kabinet Schoof sluit niet uit dat biologische boeren te maken krijgen met generieke maatregelen terwijl biologische landbouw juist oplossingen biedt. Pipie Smits van Oyen, voorzitter Biohuis: "Wij pleiten voor het gebruik van de BioMonitor bij doelsturing, om de prestaties van de biologische boeren nauwkeurig te meten en zo informatie te bieden voor ondernemerschap, vergunningen en vragen uit de keten. Ook is het essentieel dat biologische boeren een sleutelrol spelen bij de besteding van de beschikbare middelen voor agrarisch natuurbeheer. Zij kunnen het verschil maken in het bevorderen van biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw."

Voor meer informatie:
Biohuis
[email protected]
www.biohuis.org

Publicatiedatum: