Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Dairy Challenge 2025 gaat van start

Met coaching, diverse tools en een breed netwerk binnen de sector ondersteunt de Dutch Dairy Challenge (biologische) melkveehouders in de uitwerking en toetsing van hun innovatieve ideeën in de praktijk. Zo willen ze de melkveehouderij samen vooruit helpen.

Aanmelden voor de challenge is hier mogelijk.

"Hoe is de melkveehouderij in Nederland uitgegroeid tot één van de meest innovatieve landen ter wereld? Door niet in uitdagingen, maar in oplossingen te denken, en vooral: te leren van elkaar. Of je nu een idee hebt voor gezondere koeien, minder stikstof, een ander verdienmodel, betere bodem of een andere oplossing. Wij helpen melkveehouders aan het missende stukje kennis, coaching of netwerk om van jouw idee een praktisch toepasbare oplossing te maken. En het belangrijkste: het idee blijft van hen."

Samen aan de slag
Alle ideeën die de melkveehouderij vooruit kunnen helpen, zijn welkom tijdens de Dutch Dairy Challenge. Bedenk bijvoorbeeld een antwoord op één van de volgende vragen: "hoe kan ik..."

- Mijn weidebeheer aanpassen aan externe droogte of extreme natte periodes?

- Een breder verdienmodel onder mijn bedrijf bouwen?

- Mijn koeien droogzetten zonder antibiotica?

- Stikstof reduceren op mijn boerenerf waarbij mijn rendement verbetert?

"Wanneer men zich aanmeldt voor de Dutch Dairy Challenge, vormen wij een team van professionals en studenten rondom jouw idee. Met een ervaren coach uit de sector en studenten met kennis van melkveehouderij brengt men haar innovatie stap voor stap van de keukentafel naar de praktijk. Daarbij bouwen ze een waardevol netwerk op voor jouw bedrijf."

Het inzenden van een idee voor de Dutch Dairy Challenge 2025 kan tot 2 december 2024.

Voor meer informatie:
www.dutchdairychallenge.nl

Publicatiedatum: