Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geslaagd 'Welkom bij de boer' op boerderij Landzicht

De familie Visser van Landzicht biologisch uit Strijen teelt voor abonnees (groentenabonnement.nl) en voor zakelijke klanten (boerderijtobusiness.nl) heel veel verschillende gewassen. Tussen de gewassen groeien eenjarige bloemen die hun weg vinden via de B2B. Daarnaast heeft de boerderij een prachtige bloemenpluktuin. De plukbloemen vinden hun afzet zowel naar bloemisten, die zelf komen plukken, als naar abonnees en iedereen die van bloemen houdt.

"Een aantal keer per jaar is iedereen welkom om zelf te komen plukken of om gewoon te komen genieten. Zaterdag 7 september jongstleden was het zover. De plukdag werd gecombineerd met twee rondleidingen langs de gewassen. Mees, al bijna 40 jaar biologisch boer, kan heel inspirerend vertellen over de stappen die hij heeft genomen in het verleden en die nog steeds genomen worden. Het bemestingsvraagstuk is bijvoorbeeld zeer actueel. Sinds vorig jaar voedt Landzicht de gewassen bijna geheel met plantaardige bemesting, om precies te zijn luzerne, die zelf geteeld wordt. Aanvoer van buiten de boerderij is niet meer nodig", vertelt Ageeth Visser namens Landzicht biologisch.

Na de rondleiding was het mogelijk om te relaxen in de kruidentuin met drankjes en lekkers en natuurlijk om te struinen tussen de bloemen, geeft ze aan. "Met de snoeischaar in de hand, over het bruggetje, vonden velen de weg naar de pluktuin; wat een kleuren-en vormenpracht. Er werden prachtige bossen geplukt. Met heel veel inzet en plezier werken alle Landzichters wekelijks aan de teelt en afzet van de biologische groenten. De dag waarop zij hun werk kunnen laten zien en de boerderij, waar met oog voor schoonheid wordt geteeld, kunnen delen met iedereen, is een hoogtepunt in het jaar."

Grondproeven bij Landzicht
De wens van Mees is een gehele landbouw zonder gebruik van kunstmest en chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen én een consument die kiest voor biologisch!
Passend bij deze wens en wetend dat het geen geringe stap is voor gangbare boeren en consumenten, ontvangt Landzicht dit najaar een culinair muziektheater op het erf. "Tijdens de culinaire voorstelling Grondproeven wordt gezocht naar de moed om te veranderen, hoe mee te bewegen met de natuur en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een heel andere manier van vertellen dan zijn eigen stem, Mees en de Landzichters verheugen zich erop. Er zijn nog aan beperkt aantal kaarten vrij. Ben je boer en wil je gratis aanschuiven als tafelheer? Neem contact op met [email protected] voor meer informatie en aanmelden."

Voor meer informatie:
Landzicht Biologisch
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
078 2204227
06 54381388
[email protected]
www.landzichtbiologisch.nl

Publicatiedatum: