Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mensen geven met een gerust hart hun 'oude' kleding bij ons af waar het weer 'nieuw' wordt"

Overweldigende belangstelling voor Free Fashion (Week)

Tholen - Afgelopen zaterdag 7 september is de eerste Free Fashion Week van start gegaan. Tegelijkertijd opende ook de Free Fashion winkel aan het Pieter Vreedeplein 149 in Tilburg. Dieuwertje Vorstenbosch, die als Klimaatburgemeester van de stad betrokken is bij het initiatief, geeft aan dat de belangstelling overweldigend is. "Het was bizar. Er stonden mega rijen voor de deur. De catwalk is gigantisch drukbezocht en was zeer inspirerend", aldus Dieuwertje.

Ook nu de werkweek weer begonnen is, kan het Free Fashion-concept op veel aandacht rekenen. "We hangen vandaag aan de lopende band aan de telefoon met de media, zo zijn we onder meer al live op BNR Nieuwsradio en NPO Radio 2 geweest. Er komt veel op ons af."

Toen Lot van Os in augustus zijn plannen voor de 'Free Fashion Kar' op social media aangekondigd, leidde dit al tot een storm aan positieve reacties. Het idee achter de Free Fashion Kar is een mobiel kledingrek dat door de wijk trekt, waar mensen hun kleding kunnen ophangen om te delen met anderen. De eerste Free Fashion Kar is inmiddels in gebruik en het initiatief heeft veel mensen aangezet tot het opruimen van hun kasten en het lokaal delen van kleding. Na de LinkedIn-post hebben veel mensen interesse getoond in het opzetten van lokale pop-up stores of vergelijkbare initiatieven.

Het team behandelt Free Fashion als een echt modemerk, ondanks dat het gebaseerd is op het delen van tweedehands kleding. Daarom is besloten om een winkel te openen en deze week uit te roepen tot Free Fashion Week om aandacht te vragen voor duurzame mode.

Initiatiefnemer Lot van Os vertelt dat het idee van de Free Fashion store 1,5 maand geleden ontstond. "Een kledingwinkel waar alles gratis is. Om te laten zien dat er al genoeg kleding op de wereld is en we niets nieuws hoeven te kopen. Samen met Dieuwertje hebben we onze schouders eronder gezet en zijn als een malle dit idee gaan uitvoeren. Het enthousiasme was onze brandstof. Wij weten, net als iedereen, dat er serieuze problemen zijn in de wereld. Maar de wereld verbeteren hoeft geen serieuze zaak te zijn. Dat kan, wat ons betreft, met een glimlach. Winkeltje spelen is misschien een mooi begin. Afgelopen weekend was de grote opening inclusief catwalk. We hebben ontzettend veel mensen blij gemaakt met hun 'nieuwe' outfit. We hebben allemaal kleding in de kast liggen die we niet (meer) dragen, maar ook niet bij het afval willen zetten. Onze winkel laat zien hoe mooi de stukken nog zijn en daardoor geven mensen met een gerust hart hun 'oude' kleding bij ons af waar het weer 'nieuw' wordt."

Lot benadrukt dat ze dit project volledig vrijwillig doen. Om alle kosten te betalen bedrukken ze tweedehands This Is Free Fahion T-shirts. Deze worden verkocht in de winkel en de webshop. "Deze geweldige video is dan ook gemaakt door Sebastiaan Boomsma van Boomsma Media. Wat tof hoeveel mensen dit project ondersteunen." Bekijk hier de aftervideo:

Voor meer informatie:
Dieuwertje Vorstenbosch
Free Fashion
Pieter Vreedeplein 149
5038 DC Tilburg
[email protected]
www.thisisfreefashion.com