Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De helft gedoneerd aan de Voedselbank

In totaal 12.050 kilo gerooid op Nationale Aardappelrooidag

Afgelopen zaterdag vond op acht locaties door het hele land de vierde editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats. In totaal werd er 12.050 kilo aardappels gezamenlijk gerooid. Het evenement trok jong en oud, die met veel enthousiasme zelf aardappelen mochten rooien en een kijkje achter de schermen kregen bij de aardappelteelt. Dit jaar stond de rooidag in het teken van maatschappelijke betrokkenheid: de helft van de geoogste aardappelen, 6050 kg wordt gedoneerd aan Voedselbanken in verschillende regio's. Zo geeft de pieper heel Nederland power.

Dick Hylkema, directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie, overhandigt de cheque van 6050 kilo aardappelen aan Kees Bos van de Voedselbank bij deelnemende teler Lodders Landbouw in Dronten.

Biologisch Akkerbouwbedrijf Veenink was één van de deelnemende telers (Dodaarsweg 54 in Zeewolde). De andere deelnemende telers waren te vinden in Nieuw-Vennep, Sint-Annaland, Emmeloord, Dronten, Bocholtz, Aalten en Giethoorn.

Dit jaar was het thema van de rooidag 'power': de aardappel geeft heel Nederland energie. Dit kwam terug in de verschillende sport- en spelactiviteiten bij de telers. De Nationale Aardappelrooidag werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Aardappel Organisatie en VAVI.

Publicatiedatum: