Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Extra punt voor bio-bedrijf

Update over subsidie om waterkwaliteit en -kwantiteit te verbeteren in Limburg

De Provincie Limburg heeft de 'Investeringslijst 2024 niet-productieve investeringen op landbouwbedrijven' gepubliceerd. In totaal is er een budget van € 2.516.513,00 subsidie beschikbaar om de waterkwaliteit en -kwantiteit in de provincie te verbeteren. Per ondernemer mogen er meerdere aanvragen ingediend worden. Echter mag er per subsidieaanvraag maar uit een investeringscategorie gekozen worden. De subsidie zal gerangschikt worden op het aantal behaalde punten volgens de investeringslijst, een biologisch bedrijf ontvangt een punt extra.

De investeringslijst is opgedeeld in de volgende categorieën:

  • A1: Investeringen gericht op het verbeteren van de waterkwantiteit en -kwaliteit, specifiek in hellende gebieden, met als doel erosie te verminderen en de waterafvoer te verbeteren. Deze investeringen vinden buiten het watersysteem plaats.
  • A2: Investeringen gericht op het verbeteren van de waterkwantiteit en -kwaliteit, eveneens in hellende gebieden, waarbij de focus ligt op het verminderen van erosie en het verbeteren van de waterkwantiteit. Deze investeringen worden binnen het watersysteem uitgevoerd.
  • B1: Investeringen die bijdragen aan de verbetering van de waterkwantiteit en -kwaliteit in heel Limburg, zonder dat deze direct binnen het watersysteem worden uitgevoerd.
  • B2: Investeringen die de waterkwantiteit en -kwaliteit in heel Limburg verbeteren en die direct binnen het watersysteem worden uitgevoerd.
  • C1: Investeringen die de biodiversiteit in landelijke gebieden bevorderen, zonder dat deze binnen het watersysteem plaatsvinden.
  • C2: Investeringen die de biodiversiteit in landelijke gebieden bevorderen en die binnen het watersysteem worden uitgevoerd.

Investeringen uit de categorie A2, B2 en C2 van de lijst zijn voor 70% subsidiabel de rest 100%. De investering moet 5 jaar in stand gehouden worden na de beschikking op de subsidievaststelling.

Klik hier om de investeringslijst te bekijken.

Voor meer informatie:
Marita Kreuels
Aelmans
06 23504009
[email protected]
www.aelmans.com

Publicatiedatum: