Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaus Rauhaus, Genossenschaft der Öko-Bauern:

"We moeten afscheid nemen van het vertrouwde uiterlijk van groenten en fruit"

Consumenten kunnen verwachten dat ze steeds meer "kromme" groenten en fruit in de supermarkt zullen vinden. Klimaatverandering verandert de voedselmarkt. "De stijgende temperaturen en weersontwikkelingen als gevolg van de klimaatverandering en de opwarming van de aarde zijn een relevante stressfactor voor de landbouw", legt Klaus Rauhaus, directeur van de Genossenschaft der Öko-Bauern, uit in een interview met kreiszeitung.de. "We moeten afscheid nemen van het vertrouwde uiterlijk van groenten en fruit. Ingezakte kolen, kleine wortels of niet-zo-groene broccoli zullen op de lange termijn steeds vaker in de schappen liggen", zegt de landbouwingenieur.

"De natuur laat zich niet sturen en de goed gegroeide komkommer en de gave appel zullen in de toekomst minder de regel zijn," zegt hij. Weersomstandigheden zoals een toenemend aantal dagen met zware regenval - ook in heel Nedersaksen - zullen het voor boeren en telers steeds moeilijker maken om "perfecte" groenten en fruit te oogsten. Rauhaus voorspelt dat consumenten zich ook zullen moeten aanpassen aan stijgende voedselprijzen als ze alleen "mooie" groenten willen blijven kopen.

Voor meer informatie:
Klaus Rauhaus
Genossenschaft der Öko-Bauern eG
Industrieterrein Rommersch 13
59510 Lippetal-Lippborg
Tel.: +49 2527 9302 28
[email protected]
www.genossenschaft-der-oeko-bauern.de

Publicatiedatum: