Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jordi van den Bosch, Freeland:

"Ambitie om met biologische producten steeds meer jaarrond te kunnen leveren"

Tholen - Het natte voorjaar had dit jaar forse invloed op het planten van de vollegrondsgroenten. Door de ondergelopen velden kon er in veel gevallen niet of later worden geplant, wat ook weer gevolgen had voor de daaropvolgende weken. "Maar ondanks het mindere aanbod hebben we dit jaar bijvoorbeeld in de ijsbergsla geen spetterende prijzen gezien", vertelt Jordi van den Bosch van Freeland.


Jordi van den Bosch, rechts een ondergelopen veld ijssla

"Al met al is het een bijzonder ijsslaseizoen; als het aanbod laag is, zie je niet vaak dat de prijzen zo mager zijn. Momenteel liggen de prijzen nog altijd op een niveau tussen de 5 en 5,50 euro per doos af tuin. Inmiddels zijn de weersomstandigheden gelukkig beter en is de kwaliteit van het product super. We hebben nog de hele maand september Hollandse ijssla beschikbaar, dus hopelijk zorgt deze maand nog voor een goede seizoensafsluiter voor zowel de telers als ons."

"Ook in de bloemkool en broccoli hebben we periodes met een krappere beschikbaarheid gehad. Nu blijft de bloemkool altijd een behoorlijk volatiel product. Die afzet verloopt echt met hollen en stilstaan, maar over het algemeen is de markt goed doorgelopen. Ook de broccoli-aanvoer was wisselvallig, maar wat er nu weggaat, is mooi spul. Je merkt wel dat telers gereserveerder zijn om een gegarandeerd stuksgewicht mee te geven. De prei-afzet verloopt deze zomer wat traag. In de preiteelt is de tripsdruk erg groot en dat zorgt ervoor dat de klanten weer wat gereserveerd zijn."

Met de biologische tak Freeland Organics hoopt Jordi ook dit jaar in het bio-segment de nodige stappen te zetten. "Onze ambitie is om met de biologische producten steeds meer jaarrond te kunnen leveren en daarmee niet afhankelijk te zijn van de import. Dat heeft tijd nodig, want het is een hele andere tak dan het gangbare segment, waarin er veel vaste lijnen zijn en bovendien hele andere aantallen omgaan", vertelt Jordi.

"Het seizoen met rode bio-uien uit Egypte is niet onverdienstelijk verlopen. De markt voor de gele bio-uien was lastiger omdat veel afnemers langer doorgingen met de Nederlandse uien dan vooraf verwacht", vertelt Jordi. "Wat betreft gangbare uien liggen de prijzen van de nieuwe oogst op een laag niveau, ook af land. Je merkt dat klanten bang zijn om de uien duur te kopen en dan ben je als handelskantoor snel te duur. Maar eerst moeten de uien maar eens van het veld zijn, dan kunnen we echt de prognoses opmaken."

Voor meer informatie:
Jordi van den Bosch
Freeland / / Freeland Organics
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Tel.: +31 591 670570
[email protected]
[email protected]
www.freeland.nl
www.freelandorganics.nl