Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek Naturim en Biohoeve d'Haens

"Zoektocht naar een betere kwaliteit van pompoen"

Afgelopen week zijn de eerste monsters genomen van de proefpercelen pompoen van een onderzoek dat wordt uitgevoerd door Naturim en Marco d'Haens van Biohoeve d'Haens. Naast de opbrengst wordt, in een later stadium, de interne vruchtkwaliteit (inhoudsstoffen) van de vruchten onderzocht. Dit in relatie tot bemesting en oogsttijdstip.

Doel is om te komen tot een hogere opbrengst en ook tot een betere smaak en bewaarkwaliteit. Het is bekend dat de inhoudsstoffen (zetmeel, verschillende suikers) veel zeggen over de smaak. Bovendien is er een relatie met bewaarbaarheid. Het onderzoek is een vervolg op het onderzoek van twee jaar geleden toen er naast grote opbrengstverschillen in de proeven ook verschillen op kwaliteit werden gevonden.

"Pompoen voor de lange bewaring is een belangrijke teelt voor biologische bedrijven. De resultaten in opbrengst en bewaarbaarheid wisselen behoorlijk tussen jaren en bedrijven. Bemesting speelt duidelijk een belangrijke rol. Er is maar weinig bekend vanuit onderzoek over de bemesting in dit gewas", zo legt Sander Bernaerts van Naturim uit.

Het onderzoek wordt mogelijk gemaakt door het LIB (Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant) en Vitalis

De resultaten komen algemeen beschikbaar.

Voor meer informatie
Sander Bernaerts
Naturim
+31(0)681086041
[email protected]

Marco d'Haens
Biohoeve d'Haens
+31(0)628185845
[email protected]

Publicatiedatum: