Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alleen samen kunnen we echt het verschil maken"

Aurora wordt een coöperatie en zoekt investeerders

Tholen - Biologische kaasmakerij Aurora in Kranenburg wordt een coöperatie. Het omvormen naar een coöperatie wint steeds meer terrein bij bedrijven die een missie hebben die bijdraagt aan het grotere geheel. Aurora zet de eerste stap in dit transformatieproces door een investeringsronde te lanceren via het investeringsplatform Broccoli. De sharefundingcampagne gaat vandaag van start.

Manon, Daan, Tim, Harry, Janny en Joris van Dam.

Manon ten Dam, dochter van oprichters Harry en Janny en tweede generatie van Aurora, vertelt: "Deze nieuwe coöperatieve vorm geeft ons de mogelijkheid om ook andere mensen bij ons bedrijf te betrekken. Alleen samen kunnen we echt het verschil maken. We zien dit als een mooie volgende stap. We hebben al twee generaties binnen het bedrijf en dit wordt de derde. De aandeelhouders brengen ook geld mee waarmee wij nieuwe investeringen kunnen doen. Banken geven tegenwoordig steeds moeilijker leningen en wij willen wel vooruit met ons bedrijf. Dat willen we op deze manier doen. Met een minimale investering van 1.000 euro kan men al deel uitmaken van de coöperatie en samen met ons werken aan een blijvende impact op de zuivelmarkt."



Vandaag lanceert Aurora dus een investeringsronde via het platform Broccoli. "Zij zijn op ons pad gekomen en samen met hen hebben we dit de afgelopen periode vormgegeven. Er is heel veel werk aan voorafgegaan en we zijn erg trots dat het nu zo ver is. Wel is het allemaal erg spannend. Er zijn een aantal thema's waarin wij het geld willen investeren. Dat is automatisering, in zowel de kaasmakerij- als de -opslag, in de energietransitie en de verkoop en marketing. En we willen met het geld een gedeelte van de lening van de bank aflossen, zodat we daar minder afhankelijk van zijn."

Aurora, opgericht in 1980, is een gevestigde naam in de biologische zuivelindustrie. Vanuit Kranenburg produceert Aurora een breed scala aan biologische kazen, die allemaal voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en kwaliteit. Aurora staat bekend om haar authentieke bereidingswijzen en het gebruik van biologische melk afkomstig van lokale boerderijen die werken met respect voor dier en natuur. Door de jaren heen heeft de kaasproducent een sterke reputatie opgebouwd voor haar bijdrage aan de biologische sector en het bevorderen van eerlijke landbouwpraktijken.

"Veertig jaar geleden, toen we begonnen, werden we nauwlettend in de gaten gehouden: biologische zuivelproducten, wie doet dat nu? Wij dus", zegt Harry ten Dam, oprichter en eerste generatie van Aurora. Al snel bleek dat dit de juiste keuze was, zowel voor de mens als voor de planeet.

Door nu een coöperatie te worden, maakt Aurora een bewuste keuze voor een bedrijfsmodel dat zowel ethisch als duurzaam is. Een coöperatie is meer dan een traditionele bedrijfsstructuur; het is een gemeenschap van gelijkgestemden die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Voor Aurora betekent dit dat niet alleen het bedrijf, maar ook haar boeren, klanten, leveranciers en liefhebbers van biologische zuivelproducten betrokken zijn bij het vormgeven van de toekomst. "Door iedereen te betrekken bij Aurora geloven we écht het verschil te kunnen maken, want dat is nodig in deze sterk groeiende zuivelmarkt. Dit model biedt de mogelijkheid om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de duurzame groei en het succes van het bedrijf, met als doel de biologische zuivelmarkt blijvend te transformeren", aldus Manon.

Voor investeerders biedt deelname aan een coöperatie zoals die van Aurora unieke voordelen. Je investeert niet alleen in een bedrijf, maar in een missie om de zuivelindustrie te verduurzamen. Manon: "Als onderdeel van de coöperatie word je actief betrokken bij het bedrijf, waardoor je écht onderdeel bent van Aurora. Naarmate het bedrijf groeit en zich verder ontwikkelt, neemt de waarde van je investering toe. Maar het gaat om meer dan alleen financiële winst: je wordt deel van een beweging die streeft naar positieve verandering, door biologische producten voorop te stellen en bij te dragen aan een gezondere planeet."

Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Aurora Kaas
Im Hammereisen 55
D - 47559 Kranenburg, Duitsland
[email protected]
www.aurora-kaas.com