Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar biologische pitloze druiven in de EU: +7%

De teelt van pitloze druiven groeit voortdurend in de wereld. Italië speelt een leidende rol in de conventionele teelt en in het biologische aanbod, dat volgens de ramingen van Sinab rond de 150.000 ton ligt, voornamelijk geteeld in Puglia, Sicilië en Basilicata. Puglia vertegenwoordigt ongeveer 60% van de nationale teelt van biologische pitloze druiven. De jaarlijkse groei in de vraag naar biologische pitloze druiven is ongeveer +5/7% op Europees niveau en het marktaandeel van biologische retail druiven in Europa varieert van 5 tot 10% van het totaal, met een constante stijging in de afgelopen drie jaar.

Canova is een van de biologische telers in Italië. Het bedrijf is gespecialiseerd in biologische groenten en fruit en maakt deel uit van de Apofruit groep die pitloze druiven verkoopt in Italië en Europa. Daarnaast maakt het deel uit van het merk Almaverde Bio dat het project It's Bio ondersteunt, dat wordt gefinancierd door de Europese Unie en Aop Gruppo Vi.Va om de waarden van Europese kwaliteitsteelt te promoten die wordt gegarandeerd door biologische certificering.

De oogst van biologische druiven begon dit jaar tien dagen eerder dan de normale kalender met het ras Sugraone en zal in oktober eindigen met Autumn Crisp. Volgens de telers van Op Terra uit Bari in de Apulische regio Noicattaro was er een volle teeltkalender en een uitstekend jaar vanuit kwalitatief oogpunt.

It's Bio is een project gefinancierd door de Europese Unie en AOP Gruppo Vi.Va., met deelname van Almaverde Bio, Apofruit, Codma OP, Ca' Nova, Coop Sole, AOP La Mongolfiera, OrtoRomi en OP Terre di Bari.

Voor meer informatie: www.itsbio.it

Publicatiedatum: