Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvolger gevonden voor biologische geitenboerderij Vliek

Tholen - Er is een opvolger gevonden voor biologische geitenboerderij Vliek in Ambt Delden. Dit maakt eigenaar Pieter Vliek bekend. "Ik ben opgelucht, we kunnen vooruit voorlopig. De 27-jarige opvolger Wouter Weenk begint 1 januari. Hij heeft altijd op het platteland gewoond, na de havo de hogere landbouwschool gedaan en hij werkt nu al een aantal jaar op grote melkveebedrijven wereldwijd. Hij heeft in Nieuw-Zeeland en Denemarken gezeten en werkt nu in Ierland. Hij weet van wanten dus."

Pieter Vliek

De biologische geitenboerderij is een bedrijf met 320 melkgeiten, 80 lammeren en vijf bokken. Ruim de helft van de melk wordt verwerkt tot gepasteuriseerde melk, yoghurt en kwark. De rest van de melk wordt door de CZ Rouveen opgehaald. "Voor onze trouwe afnemers is het fijn om te kunnen melden dat de zuivelproductie voortgezet zal worden. We gaan Wouter helemaal inwerken. Geiten kent hij wel, in het verleden heeft hij op een geitenboerderij gewerkt. Maar wat wij hier allemaal doen, met name de zuivelproductie, dat kent hij niet en daarin moet hij ingewerkt worden."

Een paar maanden geleden deed Pieter onder meer via Biojournaal een oproep omdat hij een medewerker/opvolger zocht. Uiteindelijk is de opvolger via Facebook gevonden, geeft hij aan. "Zelf zit ik niet op social media, maar een weekendhulp stelde voor om een berichtje op Facebook te plaatsen. Die kende de pagina 'Boer zoekt opvolger' en zo is de bal aan het rollen gebracht. Ik kreeg veel reacties, ook van bekenden en mensen uit het verleden die weer begonnen te mailen."

Pieter moet de komende tijd het bedrijf gaan loslaten en dat geeft wel wat gemengde gevoelens. "Ik ben pas 63 en kerngezond. In mijn ogen kan ik nog jaren mee. Het is net als wat Herman van Veen zegt: 'ik stop niet, het stopt mij'. Op een gegeven moment zal er een moment komen dat ik de pacht over moet dragen. Het is namelijk een pachtbedrijf van het Landgoed Twickel. Niet de geitenboerderij, maar een persoon is pachter. Op het moment dat ik de pacht overdraag, moet Wouter het alleen gaan doen."

Voor meer informatie:
Pieter Vliek
Geitenboerderij Vliek vof
Dashaarsweg 1
7495 VH Ambt-Delden
Tel.: 06 22062374
[email protected]
www.geitenboerderijvliek.nl