Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andreas Eibl:

"Onze champignonteelt wordt uitsluitend uitgevoerd op een grondstofbesparende manier"

Andreas Eibl kweekt sinds 2020 biologische paddenstoelen in Obertrum am See, waaronder shiitake en koningsoesterzwammen. "Tijdens mijn experimenten met het kweken van paddenstoelen in de eerste paar jaar, realiseerde ik me dat shiitake gewoon geweldig zijn qua smaak", vertelt hij aan Mein Bezirk.

"De paddenstoelen worden gekweekt op natuurlijk afbreekbaar biologisch stro en zaagsel. De paddenstoelen zijn rijk aan eiwitten, essentiële aminozuren, vitaminen en mineralen. De paddenstoelen zijn niet alleen vers verkrijgbaar, maar ook in een gedroogde versie."

Er is ook een shiitake paddenstoelenpoeder, dat volgens Eibl kan worden gebruikt om soepen en sauzen op smaak te brengen en te verfijnen. Duurzaamheid speelt een grote rol voor Eibl: "Onze eetbare paddenstoelen worden uitsluitend geteeld op een manier waarbij hulpbronnen worden gespaard en met veel fingerspitzengefühl."

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: