Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hij was benieuwd naar onze alternatieven voor subsidie"

Frans Timmermans en Laura Bromet verkennen de toekomst van bio-landbouw bij 'BIO In de Polder'

Tholen - Vorige week bracht Frans Timmermans samen met Laura Bromet een werkbezoek aan het biologisch gemengd bedrijf 'BIO In de Polder' in Lage Zwaluwe. "We kijken met een heel positief gevoel terug op het bezoek. Frans luistert goed en stelt goede vragen. We verwachten dat hij voldoende stof tot nadenken heeft gekregen voor de terugweg naar Den Haag", aldus Janine Keller-den Dunnen namens BIO In de Polder (akkerbouw, vleesvee en camping).



Haar man Paul heeft in aanloop naar de Europese verkiezingen al eerder contact gehad met Frans Timmermans, geeft Janine aan. Hij mocht meepraten bij een debat. "Dit debat verliep heel positief en Paul opperde toen dat hij eens langs moest komen om te zien hoe het er aan toegaat op een kleinschalig biologisch familiebedrijf. Iedereen heeft daar de mond vol van, maar het is goed om dit met eigen ogen te zien. Dat was niet aan dovemansoren gericht en vorige week was het dan eindelijk zover. Wij zijn zelf ook extra scherp als het gaat om GroenLinks-PvdA, omdat Frans schermde met subsidie voor biologische boeren. Dit kan volgens ons op andere manieren en daar was de politicus benieuwd naar."

Janine vertelt dat uit het gesprek bleek dat de politicus bezorgd is over de toekomst van Nederland op gebied van landgebruik en waterkwaliteit. "Biologische landbouw is een duurzame en toekomstbestendige manier om gezond voedsel te produceren. Maar op welke manier houden we de biologische markt gezond, willen er meer mensen biologisch gaan eten en krijgen we meer biologisch gecertificeerde gronden in Nederland? Over onder andere deze vragen gingen we samen met twee andere biologische boeren, Sjaak Sprangers en Jan van den Broek van het netwerk Goed Boeren in gesprek."

Janine en Paul in gesprek met Frans Timmermans.

Er was bewust maar een kleine groep genodigden aanwezig bij het bezoek. Naast de bio-boeren was ook Joep van Overbeek, transitieadviseur Landbouw & Circulaire Economie bij de Brabantse Milieufederatie, van de partij.

Janine geeft aan dat ze van begin af aan lid zijn van de kerngroep van het netwerk Goed Boeren. "Naast de Brabantse Milieufederatie wilden we vanuit het netwerk wat diversiteit aan biologische boeren aan laten schuiven. Daarom waren ook Jan en Sjaak aanwezig. Met de vertegenwoordiger uit de partij hadden we al afgesproken dat we de stikstofkwestie buiten beschouwing zouden laten bij dit bezoek. Anders had het een meerdaags bezoek moeten worden. Frans liet ook duidelijk merken dat hij het verhaal van Paul nog herinnerde van de eerdere ontmoeting. Hij zei dat we elkaar zeker nog zullen gaan zien."

Voor meer informatie:
Janine Keller-den Dunnen & Paul den Dunnen
BIO In de Polder
Groenendijk 35
4926 RE Lage Zwaluwe
06 42156125 (Janine)
06 28843818 (Paul)
[email protected]
www.bioindepolder.nl