Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepanelen op dak Hof van Gunterstein aangesloten op het net

De zonnepanelen op het dak van biologische boerderij Hof van Gunterstein lagen er al een tijdje en zijn nu aangesloten. Eind augustus is het zonnedak op de boerderij in Breukelen aangesloten door Stedin op het elektriciteitsnet. Zowel inwoners van de gemeente als de boerderij zelf nemen stroom af. "We leveren met dit project een belangrijke bijdrage aan de opwek-doelstelling in de gemeente", aldus Nol Herfkens secretaris van Energiecoöperatie 2030.nu.

Foto: 2030.nu

Op het dak van de boerderij liggen 245 coöperatieve zonnepanelen. Het is daarmee een collectief zonnedak. De panelen leveren energie aan de boerderij en de activiteiten daar. Een ander deel van de panelen is bestemd voor inwoners van de gemeente die meedoen aan het project. Zij hebben zonnepanelen 'gekocht' en krijgen daarmee lokaal opgewekte groene energie.

Samenwerking
Het zon-op-dak-project is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen Ridderhofstad Gunterstein, de biologische boerderij Hof van Gunterstein en Energiecoöperatie 2030.nu. Het gaat om een project volgens de subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) waarin inwoners met postcodes 3621 en omliggende postcodes meedoen. De certificaten zijn inmiddels allemaal verkocht.

Dichterbij doelstellingen
Energiecoöperatie 2030.nu is blij dat de zonnepanelen op het dak liggen van Hof van Gunsterstein en zijn aangesloten. Herfkens: "We leveren als energiecoöperatie 2030.nu een bijdrage aan de lokale energietransitie. Lokaal gaan we de energie opwekken die we nodig hebben en inwoners en lokale bedrijven worden mede-eigenaar. Met deze zon op Gunsterstein zijn we weer een stapje dichterbij de doelstellingen."

Klik hier om meer te lezen.

Voor meer informatie:
Energiecoöperatie 2030.nu U.A.
Stationsweg 7
3621 LJ Breukelen
[email protected]
www.2030.nu

Hof van Gunterstein
Laan van Gunterstein 2
3621 VA Breukelen
06 150 111 88
[email protected]
www.hofvangunterstein.nl

Publicatiedatum: