Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Free Fashion Week start 7 september

Tholen - Deze maand krijgen we er een nieuw modemerk bij als statement tegen de fast fashion-industrie: Free Fashion. Er zal een winkel geopend worden waar ze kleding weggeven. Dit om te laten zien dat er al genoeg kleding is en dat we niets nieuws hoeven te kopen. Free Fashion organiseert ook een Free Fashion Week, de opening hiervan vindt plaats op aanstaande zaterdag 7 september. Dan opent ook de winkel aan het Pieter Vreedeplein 149 in Tilburg.

Dieuwertje en Lot - de Free Fashion Kar. Foto's: Malou Franken.

Lot van Os maakte zijn plannen twee weken geleden kenbaar op social media en de reacties zijn overweldigend. "Ja, wow. Een paar maanden geleden deelde Lot zijn idee van de Free Fashion Kar. Een mobiele kar die van deur naar deur zou verplaatsen om je kleding aan op te hangen om te delen met de wijk. Bizar hoeveel reacties we hier toen op hebben gehad, met meer dan 100 aanmeldingen van mensen die wel een week lang het rek voor de deur zouden willen hebben", vertelt Dieuwertje Vorstenbosch, die als Klimaatburgemeester van Tilburg ook betrokken is bij het initiatief.

De eerste Kar is ondertussen op pad. "We zetten veel mensen in de actiestand. Ze gaan massaal hun eigen kast eens opruimen en weten het lokaal dus te delen. Daarnaast krijgen we na de recente LinkedIn-post superveel reacties van mensen die ook een pop-up store of iets willen gaan inzetten lokaal. Hoe tof dat wij dit mede weten te veroorzaken en de initiatieven die er al zijn kunnen versterken."

Dieuwertje geeft aan dat ze alles aanvliegen alsof Free Fashion een echt modemerk is. "Free Fashion is het modemerk wat letterlijk iedereen in de kast heeft liggen/hangen en daarmee de marktleider is in Nederland en buiten onze landsgrenzen. Wij concurreren dus mee met de grote merken en doen dus ook alsof we een echt modemerk zijn. We hebben een fashionshoot gedaan (mensen in het wild gespot met toffe kleding, meestal dus ook tweedehands, hun verhalen opgehaald en deze delen we verhaal voor verhaal), we gaan een winkel openen, doen aan guerrilla acties en organiseren een Catwalk midden in Tilburg. De eerste volle week van september roepen wij dan ook uit als Free Fashion Week en deze is niet geheel toevallig tijdens de start van de Amsterdam Fashion Week, een week die in het teken staan van vooral nieuwe fashion."

Free Fashion verkoopt tevens tweedehands T-shirts met de nieuwe opdruk 'This is Free Fashion'. "Men kan deze T-shirts via de website kopen om ons project te steunen en de boodschap verder te verspreiden."

Voor meer informatie:
Dieuwertje Vorstenbosch
Free Fashion
Pieter Vreedeplein 149
5038 DC Tilburg
[email protected]
www.thisisfreefashion.com