Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kalverliefde Open Dag: 5 oktober

Eerste kalf-bij-koe zuivelmerk in de supermarkt gooit staldeuren open

Op zaterdag 4 oktober, de dag na dierendag, viert Kalverliefde, het eerste kalf-bij-koe zuivelmerk in de supermarkt, haar tweede verjaardag met een bijzonder evenement: de Kalverliefde Open Dag. Oprichtster Janina van der Drift omschrijft het als 'een dag vol inspiratie en ontmoetingen, waar dierenliefhebbers de unieke kalf-bij-koe revolutie, bekend van de roze pakken melk van dichtbij kunnen meemaken'.

Twee jaar geleden begon Janina met een vernieuwende kijk op de melkveehouderij. Vanuit de gedachte dat als consumenten het anders willen en graag het kalfje bij de koe zien, dit moet worden gefaciliteerd. Zij verbond meerdere biologische kalf-bij-koe boeren met elkaar en lanceerde Kalverliefde: het eerste zuivelmerk in de supermarkt waarbij het kalfje langer bij de koe blijft. Wat begon met 300 filialen van Albert Heijn, is inmiddels een begrip geworden met een steeds groter wordende schare fans, in zowel de supermarkt als de horeca.

"De consument heeft laten zien behoefte te hebben aan een andere manier van melkveehouderij. Het is fantastisch om te zien dat ons gekke roze pak nu een vaste plek in het schap heeft veroverd", aldus Janina. "Maar wat ons het meest raakt, is de waardering voor onze boeren. Zij nemen het moedige besluit om het kalfje bij de koe te houden, zelfs als dat betekent dat er minder melk in de tank zit. Zij kiezen voor meer moederzorg, meer natuurlijk gedrag, en bovenal: meer liefde."

De Kalverliefde Open Dag is een eerbetoon aan deze boeren en aan alle mensen die hun hart hebben geopend voor deze nieuwe manier van melkveehouderij. Op 5 oktober openen daarom de staldeuren van Zorgboerderij de Naoberhoeve in Echten (Drenthe) voor een feestelijke dag vol workshops, rondleidingen en ontmoetingen. Bezoekers kunnen van alles te weten komen over het leven van koeien en kalfjes en van hen genieten in de wei. Uiteraard zijn de Kalverliefde-boeren aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Zo biedt de dag een unieke kans om de roze revolutie van dichtbij te ervaren. "We hopen met Kalverliefde een stipje aan de horizon te hebben gezet voor andere boeren die het ook anders willen doen. En we blijven hard werken om de vraag naar onze melk te vergroten, zodat nog meer boeren kunnen omschakelen. We verwachten die dag ook mooi nieuws hierover te kunnen delen!."

De dag begint om 11:00 uur en het programma is toegankelijk voor iedereen.

Klik hier voor meer informatie over de open dag (en inschrijfmogelijkheid).

Voor meer informatie:
Janina van der Drift
Kalverliefde
06 23129306
[email protected]
www.kalver-liefde.nl

Publicatiedatum: