Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Introductie van Biota Nitro: een nieuwe bladmeststof

Sinds twee maanden heeft Agrifim het assortiment uitgebreid met een nieuw aminozuur: Biota Nitro. Dit product is zowel geschikt voor bladtoepassing als voor fertigatie.

"Onze ervaringen met Biota Nitro zijn zeer positief. Hoewel het geen wondermiddel is, kan het je gewas net dat beetje extra steun geven tijdens stressvolle periodes. Vooral in situaties waarin je teelt te lijden heeft gehad onder veel water of een matige bodemstructuur, kan Biota Nitro helpen om je gewas gezond te houden", vertelt Yvo Kouwenhoven namens Agrifirn.

Toepassingen tot nu toe
"Tot nu toe hebben we Biota Nitro succesvol toegepast op gewassen zoals spinazie, uien en spitskool. Daarnaast is het ook ingezet bij erwten en aardappelen, met positieve resultaten. Momenteel loop ik de peenpercelen langs en merk dat sommige percelen dit nieuwe aminozuur echt nog wel kunnen gebruiken om het gewas net nog een benodigde boost te geven."

Geschikt voor biologische landbouw
Biota Nitro is oorspronkelijk ontwikkeld voor de glastuinbouw en bestaat uit aminozuren van plantaardige oorsprong. Het product is zeer zacht voor het gewas en is toegestaan in zowel biologische als biodynamische landbouw.

Mogelijke toepassingen in andere gewassen
Bij Agrifirm onderzoeken ze voortdurend nieuwe toepassingen voor Biota Nitro. Enkele gewassen waarin dit product mogelijk nuttig kan zijn, zijn:

  • Knolselderij: Om het loof vitaal te houden.
  • Stamslabonen: Voor het ondersteunen van de wortelontwikkeling.
  • Sluitkool: Ter voorkoming van overmatige slijtage.

Voor meer informatie:
Yvo Kouwenhoven
Agrifirm
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
06 43455326
[email protected]
www.agrifirm.com