Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Janneke van Renterghem nieuwe operationeel directeur bij HAK

Janneke van Renterghem start per 29 augustus als nieuwe operationeel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant HAK. Ook treedt Van Renterghem toe tot het Management Team van HAK. De afgelopen jaren heeft ze ervaring opgedaan in diverse operationele leidinggevende rollen en managementposities in de drankenindustrie. Met deze aanstelling volgt zij Koos van Leeuwen op, die de functie ruim elf jaar heeft vervuld en in totaal 47 jaar in dienst was bij HAK.

Als operationeel directeur is Van Renterghem verantwoordelijk voor de productie van groenten, peulvruchten, soepen, sauzen en maaltijden in glazen potten en stazakken. Ze stuurt hiervoor de teams Productie, Kwaliteit, Techniek en Interne Logistiek aan.



Ondernemerschap en trots op het product
Het aanjagen van de eiwittransitie, de reis naar biologische teelt voor alle groenten en peulvruchten uit Nederland en het stimuleren van de groenteconsumptie zijn belangrijke doelstellingen voor de komende jaren. Van Renterghem is hierin verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de productie; het versnellen van de groei, het realiseren van innovaties en de verdere verduurzaming van de fabriek.

Dit is een uitdaging die Van Renterghem enthousiast met beide handen aangrijpt: "De missie waar HAK voor staat, mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten, begint van binnenuit. De mensen in je fabriek zijn je ambassadeurs; je proeft bij HAK de trots op het product en het ondernemerschap. Ik kijk er enorm naar uit om iedereen te leren kennen en de koers in de fabriek samen te bepalen en te realiseren."

Ruime ervaring in leidinggevende en managementposities
De functie sluit goed aan op haar eerdere ervaringen. Van Renterghem begon haar carrière in food & beverage – na haar master Biochemical Engineering aan de TU Delft – bij Heineken. Vervolgens vervulde ze bij Vrumona ruim drie jaar de functie van operationeel teamleider en was ze verantwoordelijk voor de productie-output van vier verpakkingslijnen. Daarna maakte ze de overstap naar de Texelse Bierbrouwerij, waar ze als brouwerijmanager bijna vierenhalf jaar eindverantwoordelijke was voor de brouwerij als geheel en onderdeel van het Management Team. Tijdens haar laatste functie als Manufacturing Manager Benelux bij Refresco werkte Van Renterghem overkoepelend voor zes fabrieken aan verschillende structurele verbeteringen en strategische vraagstukken.

Nicole Freid, CEO van HAK, is blij een goede opvolger te hebben gevonden voor Koos van Leeuwen: "Janneke is een energieke, ondernemende vernieuwer die weet hoe ze mensen in hun kracht zet. Ze begrijpt wat er leeft in de wereld van productie en brengt een gedegen en brede ervaring met zich mee. We kijken er dan ook naar uit om Janneke toe te voegen aan het Management Team van HAK en samen te werken aan onze missie, toekomst en groei."

Afscheid van Koos van Leeuwen
Koos van Leeuwen gaat na ruim 47 dienstjaren HAK verlaten. Hij begon op zijn 17e als medewerker productie in de HAK-fabriek, groeide door naar productiemanager en werd uiteindelijk Operationeel Directeur. Een van de mijlpalen die hij tijdens zijn carrière bereikte, is de introductie van de stazakkenlijn in 2018 in de fabriek in Giessen. Freid: "Koos is een icoon binnen ons bedrijf. Hij is enorm betrokken en heeft dag en nacht klaargestaan om de kwaliteit van onze producten te garanderen. Hij gaat enorm gemist worden en we kunnen hem niet genoeg bedanken voor alles wat hij voor het bedrijf en de collega's heeft betekend."

Voor meer informatie:
HAK
Hendrik Cornelis Hakstraat 1
4283 KA Giessen
0183 446500
[email protected]
www.hak.nl

Publicatiedatum: