Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twintigtal geïnteresseerden wonen jaarlijkse thema-avond biologische uien bij

Op woensdagavond 21 augustus vond de jaarlijkse thema-avond over biologische uien weer plaats. De locatie was wederom TVA Organics/Van Andel Bio in Zeewolde, waar ook het demoveld gelegen is. Met een twintigtal geïnteresseerden is eerst het demoveld bezocht. Henk Leffers, werkzaam bij Agrifirm in het team Gewas en Business Development, gaf een uitgebreide uitleg over de groei, ontwikkeling en robuustheid van de diverse rassen rode en gele zaaiuien op het demoveld. Er waren duidelijke verschillen zichtbaar in zowel ontwikkeling als stand.



Na de rassenpresentatie nam Jasper Brinks, teeltadviseur Biologische Akkerbouw, de groep mee in de wereld van bemesting voor biologische uien. Tijdens zijn presentatie kwamen onder andere het tijdstip van bemesting, het type meststof en de hoeveelheid meststoffen aan bod, met als doel de ontwikkeling van de ui en het loof te optimaliseren. Vervolgens gaf Levi Bin, productmanager bij Cebeco Agro, een presentatie over biostimulanten, specifiek toegespitst op de biologische uienteelt. Bij Cebeco Agro wordt de toepasbaarheid van producten voor de Nederlandse (biologische) teler beoordeeld, voordat deze door Agrifirm aan biologische telers worden aangeboden. Levi gaf inzicht in de verschillende typen biostimulanten en hun specifieke werking. Hij beantwoordde vragen zoals: wanneer is het zinvol om een biostimulant in te zetten, onder welke omstandigheden, en wat kunnen we wel of niet van deze producten verwachten?

Na afloop van de lezingen was er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor meer informatie:
Jasper Brinks
Agrifirm
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
06 57701020
[email protected]
www.agrifirm.com

Publicatiedatum: