Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste blauwtongbesmetting in Verenigd Koninkrijk vastgesteld

In het Verenigd Koninkrijk is de eerste blauwtongbesmetting vastgesteld. Een schaap op een boerderij nabij Haddiscoe in South Norfolk is geïnfecteerd met serotype 3 van het virus, het eerste geval waarbij een dier in Engeland klinische symptomen vertoont. Als reactie hierop is er een controlezone van 20 kilometer ingesteld rond het getroffen bedrijf, met restricties op het verplaatsen van voor blauwtong gevoelige diersoorten.

Het Britse ministerie van Landbouw waarschuwt voor een hoog risico op verdere verspreiding van de ziekte binnen het Verenigd Koninkrijk, mede door de huidige temperaturen en de activiteit van knutten, de insecten die blauwtong overdragen. Er wordt vermeld dat er al een aanzienlijk aantal gevallen van blauwtong in Noord-West Europa is. Boeren in het Verenigd Koninkrijk worden aangemoedigd om eventuele vermoedens van de ziekte direct te melden bij de APHA, de autoriteit die verantwoordelijk is voor de bewaking van dier- en plantgezondheid.

Bron: Defra

Publicatiedatum: