Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BioMarkt Verbund viert 50-jarig bestaan

Het begon met een ambitieus idee en een tweedehands Opel...

BioMarkt Verbund in Duitsland viert zijn 50-jarig bestaan onder het motto 'Samen voor een betere wereld'. Wat begon met een ambitieus idee en een tweedehands Opel, is vandaag de dag een succesverhaal met impact op de hele sector. Ook de biologische landbouwverenigingen feliciteren het verbond. Om het 'halbe Jahrhundert Bio' (halve eeuw biologisch) samen met zijn klanten te vieren, heeft het BioMarkt Verbond een crossmediale campagne ontwikkeld.

Foto: BioMarkt Verbund

Ambitieuze plannen en een tweedehands auto
Het verhaal van dennree, en daarmee ook van BioMarkt, begint in 1974 heel klein - met vier zuivelproducten, veel pioniersgeest, een goed zakelijk inzicht en een Opel Blitz. Vijftig jaar geleden richtte Thomas Greim, begin 20, dennree op met het idee om biologische levensmiddelen voor iedereen overal toegankelijk te maken.

Aan het begin van de jaren zeventig groeit de welvaart dankzij de economische wonderjaren. Tegelijkertijd worden de gevolgen van de groei voor de natuur en de noodzaak van alternatieve benaderingen voor de industriële landbouw duidelijk. Aan het begin van de beweging bestaat er nog geen handelsnetwerk om de producten bij de klanten te krijgen. Overtuigd van de biologisch-dynamische landbouw richt Thomas Greim dennree op om deze kloof tussen biologische boeren en klanten te dichten. De bedrijfsnaam leidt hij af van het Franse woord voor basisvoedsel.

Vanaf het begin verbonden door de biologische gedachte, heeft dennree samen met vele handelaren en leveranciers de biologische beweging vooruit geholpen. En zo is uit het idee van dennree in de jaren zeventig een netwerk van eigen Denns BioMarkten en onafhankelijke BioMarkten ontstaan. Vandaag de dag voorziet het BioMarkt Verbund klanten in heel Duitsland en Oostenrijk van de beste biologische kwaliteit. Uit een kleine niche en de prille beginjaren van de bio-beweging is voor veel consumenten een nieuwe levensstijl ontstaan. "Toen ik begon, werd bio nog lichtelijk belachelijk gemaakt. Vandaag de dag is biologisch eten voor veel mensen een vanzelfsprekendheid. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en wil alle strijders voor hun onvermoeibare inzet bedanken", zegt Thomas Greim.

"Vieren met de klanten"
"Ons jubileum willen we samen met de klanten van de BioMarkt vieren. Daarom hebben we een innovatieve, crossmediale campagne opgezet. We zullen onze klanten verrassen en enthousiasmeren met creatieve ideeën en aantrekkelijke aanbiedingen", zegt Lukas Nossol, verantwoordelijk voor de communicatie van het BioMarkt Verbund. Er worden bijvoorbeeld 15 gigantische posters in Duitse grote steden opgehangen, die vervolgens door een werkplaats voor vluchtelingen handmatig worden gerecycled tot unieke boodschappentassen.

BioMarkt wil ook in de toekomst samen met de klanten verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en een duurzame toekomst vormgeven. Daarom kunnen klanten zich met hun bijdrage aan een betere wereld aanmelden voor de 'Bessere Welt Preis'. Bovendien worden de klanten ter gelegenheid van het jubileum meegenomen op een reis door de tijd. In de BioMarkt vinden ze tot het einde van het jaar enkele producten in retrodesign, geïnspireerd op etiketten uit de jaren zeventig. Daarnaast zijn er geselecteerde producten in regenboogdesign met de jubileumkleuren van het BioMarkt Verbund.

Felicitaties vanuit de sector
Jan Plagge, voorzitter van Bioland: "Wij feliciteren dennree van harte met het 50-jarig jubileum! Al een halve eeuw brengt Thomas Greim met zijn familie en zijn steeds groeiende 'Team Bio' biologisch in steeds meer huishoudens. Ik associeer dennree met permanent pionierswerk en de visie om elke dag nog een beetje beter te worden. In nauwe verbondenheid als belangrijke Bioland-partner zijn we dankbaar voor deze inzet voor een leefbare toekomst binnen de grenzen van de planeet!"

Dr. Alexander Gerber, bestuurslid Demeter: "Sinds 50 jaar zijn dennree en Demeter nauw verbonden. Want het verhaal van dennree begon toen de oprichter en eigenaar Thomas Greim verse Demeter-melk in kannen verzamelde en deze in München aan individuele klanten verkocht. Al snel kwamen daar zuivelproducten en biodynamisch fruit en groenten bij. Vandaag de dag is dennree de grootste bio-groothandel en bio-filialist in Duitsland. En nog steeds een essentiële partner van Demeter-boeren en -verwerkers bij het vermarkten van hun producten. We zijn trots dat dit uitstekende bedrijf Demeter-lid is en feliciteren hartelijk met het 50-jarig jubileum!"

Josef Brunnbauer, directeur Biokreis: "Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de zeilen anders zetten. Biologische pionier 50 jaar geleden, marktleider in Duitse biologische supermarkten vandaag: dennree heeft zijn doel van 'biologisch voor elke dag' al die tijd consequent nagestreefd en is op koers gebleven, zelfs in ruwe zeeën. De basis van dit succesverhaal is een sterk verbond waarin het thema 'bio' in al zijn facetten elke dag wordt beleefd, op gelijke voet met de partnerbedrijven, verbindend en betrouwbaar. Samen met dennree werken we er als Biokreis aan om regionale biologische levensmiddelen van Biokreis-bedrijven in de winkels te krijgen. We kijken ernaar uit om in de toekomst samen verder te werken om de wereld een beetje beter te maken."

Steffen Reese, directeur Naturland: "Bio mag niet in de niche blijven, maar we moeten het breed uitdragen, zodat het zijn effect voor milieu, mens en dier kan ontplooien. Thomas Greim had dit al 50 jaar geleden erkend en heeft dit inzicht met de oprichting van dennree consequent en succesvol in praktijk gebracht. Als onvermoeibare doener met een nauwe verbinding met de landbouwpraktijk is hij zo één van de grote pioniers van de bio-sector geworden. Gefeliciteerd met 50 jaar dennree en BioMarkt Verbund!"

Voor meer informatie: www.biomarkt.de

Publicatiedatum: