Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanavond bij biologisch Wijndomen Oude Waalstroom

NPO Radio 1-bus trekt door de Nederlandse wijnstreken

Dankzij het veranderende klimaat, hogere temperaturen en de ideale bodem lukt het Nederland om wijnlanden als Frankrijk en Italiƫ naar de kroon te steken. Het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' (NTR/PowNed) strijkt deze week zo vlak voor de pluk neer in de vaderlandse wijngaarden. Presentatoren zijn Jo van Egmond en Ajouad Al Miloudi. Verslaggever ter plekke is Mirthe van der Drift. Gisterenavond was de eerste uitzending, vanavond (27 augustus) tussen 20:00 en 20:30 uur vormt het biologische Wijndomein Oude Waalstroom het decor. Huib Overmas vertelt in het Betuwse Hurwenen over de productie van natuurwijnen. 'Het gebruik van pesticiden wordt vanuit Brussel steeds meer aan banden gelegd. Wat zijn de alternatieven? En vereist het produceren van biologische wijn een heel andere manier van denken?'

Met de 1,7 miljoen flessen die we jaarlijks produceren, ontwikkelt Nederland zich in rap tempo tot een volwaardig wijnland. Ons land telt nu 200 commerciƫle wijngaarden, die bij elkaar zo'n 300 hectare wijnstokken hebben aangeplant. De Nederlandse druivensoorten worden steeds beter en onder de liefhebbers steeds populairder. In veel restaurants staat de Limburgse Pinot of de Friese Frysling inmiddels op de kaart.

Maar er zijn ook zorgen. Met de klimaatverandering wordt het weer grilliger en de bodem natter, iets waar een wijnstok slecht tegen kan. Wat kunnen telers doen? Wat zijn de innovaties? En waar gaat dit heen? '5 Dagen' reist af naar Twente, Limburg, de Betuwe, Den Haag en Utrecht, want ook de stadswijngaard is in opkomst.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: TVvisie

Publicatiedatum: