Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mooie opbrengst voor Odin imkerij dankzij Meimaand Bijmaand

Onder het toeziend oog van de koeien van Jan Dirk, overhandigde De Traay afgelopen week een bedrag van € 2.564 aan de Odin imkerij. Tijdens de Meimaand Bijmaand waren er meerdere aanbiedingen van De Traay. Ook dit jaar doneerde De Traay weer € 0,10 van ieder verkocht product aan Stichting Odin imkerij. Daarmee kan Odin onder andere imkers opleiden, informatieavonden organiseren en nog meer onderzoeken doen.

Wilco Schets (Algemeen directeur Imkerij De Traay), Bas Strijker (Odin imker), Jan Dirk van de Voort (Remeker) en Merle Koomans van den Dries (directeur Odin). Foto: Odin.

Onderzoek op biodynamische boerderijen
In het vervolgonderzoek, dat al gestart is, worden de flora en fauna geïnventariseerd op biodynamische boerderijen GAOS en zorgboerderij Thedinghsweert. Het derde biodiversiteitsonderzoek vindt plaats bij biodynamische tuinderij De Stek. Op basis van deze onderzoeken worden er aanbevelingen gedaan om de biodiversiteit op deze locaties te versterken, zoals aanvullende beplanting of het aanbrengen van landschapselementen als waterpartijen, heuvels en houtrillen.

Coöperatie Odin verdubbelt bedrag
"We zijn ontzettend blij dat De Traay net als vorig jaar bijdraagt aan ons onderzoek", zegt Odin imker Bas Strijker. "Coöperatie Odin verdubbelt dit bedrag en dat betekent dat er maar liefst € 5.128 beschikbaar is om landschappen verder te ontwikkelen en het landschap natuurlijker te maken, zodat het met alle insecten beter gaat."

Klik hier voor meer informatie over de Odin imkerij en over de biodiversiteitsonderzoeken.

Foto: Odin

Publicatiedatum: