Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw concept: Alleb'ei'

"De kruising van oude authentieke rassen maakt het dubbeldoelras Sasso Silver uniek"

Tholen - Alleb'ei' is een nieuw concept rondom het dubbeldoelras Sasso Silver. "De Sasso kip bij Alleb'ei' is het resultaat van het kruisen van oude authentieke rassen. In 1978 werd Sasso opgericht door een coƶperatie van boeren die meededen aan 'Label Rouge'. Precies het type kip dat door de initiatiefnemers van Alle'bei' werd gezocht. Deze Alle'bei' kippen zijn hennen en hanen die leven op de meest natuurlijke en diervriendelijke manier. Ze krijgen de tijd om op te groeien, de hennen leggen na 20 weken de eieren en de hanen na 14 weken leveren het vlees", zo licht Martha Jeuken namens Alleb'ei' toe.

Het Sasso Silver-ras is het resultaat van een lange samenwerking tussen veeartsen, boeren, onderzoekers en voerleveranciers. "Het is gelukt om een veelbelovende dubbeldoelkip te ontwikkelen door oude authentieke rassen te kruisen waarbij de oorspronkelijke eigenschappen bewaard blijven, de hennen voldoende eieren leggen en de haan lekker vlees levert. Juist die kruising van deze rassen maakt de Sasso Silver zo uniek."

Belangrijk is dat de hennen en de hanen afstammen van biologische Sasso moeder- en vaderkippen. "Het gaat om een wat robuustere kip die langzaam groeit. Ze zijn wat rustiger, zitten duidelijk goed en stevig in hun kippenvel. Heel mooi om te zien. De Sasso Silver levert lekkere eieren en mals vlees. De combinatie met de mobiele kippenkar waar ze in en omheen leven, maakt het tot een ideale situatie voor een natuurlijk en oorspronkelijk kippenras."

Drijvende krachten achter de Sasso kip zijn Poppe Braam en Erik-Jan van den Brink. "Zij zijn hier jarenlang met veel passie mee bezig geweest. Het Sasso-ras scharrelt rond bij GeluksVogel boeren. Bij Erik-Jan lopen ook de moederdieren. Die moeders en vaders zijn heel belangrijk, want dat zijn de originele rassen." Martha benadrukt dat in dit bijzondere concept alle hanen niet worden vergast als eendagskuikens. Een aantal gaat met de hennen mee en de rest wordt, na 14 weken buiten leven, geslacht. "Want bij een dubeldoelkip krijgen alle haantjes bestaansrecht als vleeshaan. De Alleb'ei' eieren zijn inmiddels bij Odin verkrijgbaar. BD-Totaal verkoopt het vlees. Dit geldt ook voor Ekoplaza Den Bosch, de winkel van de zoon van Erik-Jan."

Voor meer informatie:
Martha Jeuken
Alle'bei' - DID-IT
Tel.: 06 27560275
[email protected]
www.allebei.bio
www.kippenkar.nl