Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie Beste Groentechefs van de wereld koken samen tijdens Future Awards in Rotterdam

Op 24 september 2024 reikt We're Smart in samenwerking met Gastvrij Rotterdam zijn jaarlijkse Future Awards uit. De Future Awards is de bekroning voor voedingsbedrijven die uitzonderlijke producten, innovaties of projecten lanceren voor een meer ecologische en duurzame levensstijl. De uitreiking gaat gepaard met een pure plant zesgangenmenu door topchefs Xavier Pellicer (Healthy Kitchen (ES), René Mathieu (La Distillerie (LX) en Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel (NL).

Bekroning Untouchable & Person of the Year
Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel wordt tijdens de awardshow bekroond als Untouchable, de hoogste prestatie voor groentechefs. Zijn restaurant haalde twee jaar na elkaar de felbegeerde nummer één positie in de We're Smart Top 100 en mag al een tijdje vijf Radijzen achter zijn naam zetten. De meer dan 100 vijf Radijzen Chefs van overal ter wereld zijn ware ambassadeurs van de We're Smart Movement, die 'Denk Groenten! Denk Fruit!' hoog in het vaandel voert.

Ook de Person of the Year zal tijdens de avond bekend worden gemaakt. Die prijs gaat jaarlijks naar uitzonderlijke mensen die zich met passie en overtuiging inzetten voor een duurzame en gezondere wereld.

Uitreiking Green Chef's Hat
Tijdens de avond wordt ook bekendgemaakt wie dit jaar de The Green Chefs Hat wint. De finale van The Green Chef's Hat vindt die middag op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam plaats. 5 topchefs moeten 100% plant-based de jury, met topchef Frank Fol voorop, overtuigen met creativiteit, smaak en presentatie. Ze moeten laten zien hoe verrassend en lekker duurzaam koken kan zijn. "The Green Chef's Hat" wordt al voor de tweede keer georganiseerd door We're Smart® in samenwerking met de Gastronomische Gilde en Dutch Cuisine.

Programma

  • 19:00 uur Ontvangst The Pure Plant Reception
  • 19:45 uur Start We're Smart Future Awards 2024
  • 20:20 uur Start We're Smart Untouchable Pure Plant 6 Hands Dinner
  • 21:30 uur Uitreiking Person of the Year 2024 during Dinner
  • 22:10 uur Uitreiking "The Green Chef's Hat 2024"
  • 22:40 uur Officiële introductie Emile van der Staak as new We're Smart Untouchable
  • 23:30 uur Einde van deze mooie avond

Locatie: Wereldmuseum, Rotterdam

Frank Fol: "Met verschillende initiatieven bouwt We're Smart verder aan een brede internationale beweging van chefs, restaurants, voedingsbedrijven en andere stakeholders. Dat we de We're Smart Future Awards in samenwerking met dé Nederlandse horecabeurs Gastvrij Rotterdam kunnen organiseren, geeft aan hoe onze "Denk Groenten! Denk Fruit!"-filosofie alleen meer en meer voeten in de aarde krijgt."

Robert Melaard, beursmanager Gastvrij Rotterdam: "Als toonaangevend gastronomisch platform zetten we al vanaf de eerste editie in op duurzaamheid met een eigen "Dit Smaakt Naar Meer"-Paviljoen. Samen met de deelnemers in het Plant-Based Pavilion presenteren rond de 60 leveranciers zich hier. Dat we met We're Smart dit unieke 6-hands dinner organiseren, benadrukt het belang van de gezamenlijke groene missie eens te meer. En dat in aanwezigheid van captains of industry uit de Nederlandse gastronomie en cateringwereld, deelnemers aan de VIP Sterrentour."

Bron: We're Smart

Publicatiedatum: