Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioma Colombia wil teeltcapaciteit biologische lulo opschalen

Bioma Colombia, een start-up, pioniert in de teelt van biologische lulo in regeneratieve agrobosbouw. Onder leiding van Melissa Sampayo en Felipe Zuluaga heeft het Colombiaanse bedrijf met succes een test afgerond waarbij 600 kilo lulo's werd geteeld op een relatief klein areaal. Nu wordt gekeken om de teeltcapaciteit op te schalen om te voldoen aan de groeiende vraag op de internationale markt, vooral in Europa.

Proefproject
De luloteelt van Bioma vindt momenteel plaats op een areaal van 700 m2. Met 97 planten, waarvan er 47 in volle productie zijn, heeft het proefproject bewezen niet alleen levensvatbaar, maar ook zeer productief te zijn. "Dit proefproject heeft ons in staat gesteld om het potentieel van de luloteelt in agrobosbouw te beoordelen. Nu willen we de teelt opschalen door lokale telers te integreren, die we trainen in regeneratieve teeltpraktijken", legt Zuluaga uit.

De aanpak van Bioma beperkt zich niet tot de teelt, maar omvat ook het herstel van ecosystemen, met speciale aandacht voor bedreigde soorten zoals de waspalm en de ceder. Deze aandacht voor biodiversiteit verbetert niet alleen de gezondheid van de bodem en de waterkwaliteit, maar positioneert lulo ook als een duurzaam en milieuverantwoord product.

De lulo die Bioma teelt, kan rekenen op interesse van klanten in Duitsland. De exotische smaak en de gezondheidsvoordelen (rijk aan antioxidanten) maken het een aantrekkelijk product. Ondanks de uitdagingen bij de export, zoals de strenge fytosanitaire normen in de Europese Unie, is Bioma goed voorbereid om van deze kans te profiteren. "We werken aan een biologische certificering, wat nog meer deuren zou openen op de internationale markt", zegt Sampayo.

Bioma Colombia verkent ook manieren om de lulo's te verwerken in producten met toegevoegde waarde. Het bedrijf ontwikkelt gedehydrateerde lulo's, infusies en lulo-chocolade.

Investeringsmogelijkheden
Bioma Colombia teelt niet alleen lulo's, maar draagt ook een visie uit. De focus op regeneratieve agrobosbouw laat zien dat het mogelijk is om duurzaamheid te combineren met een winstgevende activiteit. Aangezien de markt voor gezonde, antioxidantrijke producten groeit, heeft lulo het potentieel om een succes te worden op de internationale markt. En met de uitbreiding van de teeltcapaciteit is Bioma Colombia klaar om deze uitdaging aan te gaan.

Bioma is momenteel op zoek naar financiƫle steun om de teelt aanzienlijk op te schalen. "Ons proefproject is een succes geweest en nu zijn we klaar om uit te breiden", zegt Sampayo.

Voor meer informatie:
Bioma Colombia
Melissa Sampayo (manager)
Felipe Zuluaga (teeltmanager)
Tel: +57 319 3791826 (Colombia)
[email protected]
www.biomacolombia.org

Publicatiedatum: